Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Primátorka Vaňková má podporu koalice, negativní test na drogy i oplétačky s policií

, aktualizováno 9. srpna 2023, 14:40

Stojíme za primátorkou a všechny nás situace ohledně fotografie s bílým práškem velmi mrzí. Takový závěr vyplynul z dlouho očekávaného jednání brněnské koalice, která se zabývala fotografií Markéty Vaňkové a jejího náměstka Roberta Kerndla. Oba politici ODS uvedli, že mají negativní test na drogy a jsou pod drobnohledem policie.

Zmatky a rozpaky budilo mediálně sledované vyjádření šéfky brněnské radnice. Před zahájením akce se na rychlo změnilo místo konání, které se přesunulo k salonku primátorky. Tam předstoupili současní vedoucí politici radnice společně, aby sdělili, že koalice ODS+T0P09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD není kvůli fotografii Vaňkové a Kerndla s bílým práškem v ohrožení.

„Situace mě velmi mrzí, protože vrhá špatné světlo nejen na mou práci, ale i na práci mých kolegů,“ zahájila kajícnou řeč Vaňková, která následně zopakovala celý příběh o fotografii. Nejprve si myslela, že snímek je fotomontáž. Následně jí volal Kerndl a zjistila, že se situace klidně mohla stát před dvěma roky. Zda neznámou látku požila, podle jejích slov při večeru s veselými mladíky, ale neví. Na inkriminovanou noc si totiž příliš nepamatuje. 

„Minulý týden jsem podstoupila test na drogy. Výsledek je negativní. O věci mě kontaktovala policie, kde jsem podala vysvětlení. Nepovažuji nyní za vhodné se k situaci vyjadřovat do doby, než bude šetření policie ukončené,“ dodala Vaňková.

Vysvětlení Vaňkové považovali koaliční partneři za dostatečné. „Vedení města Brna musí být profesionální. Paní primátorka je profesionálkou a je ženou na svém místě. To je pro nás nejdůležitější,“ uvedl první náměstek primátorky René Černý (ANO), který chce pokračovat na rozpracovaných projektech koalice. Podobně hovořil i lidovecký náměstek Jaroslav Suchý. „Paní primátorce vyjadřujeme podporu a chceme dál spolupracovat na smysluplných projektech,“ řekl Suchý.

Nejsem svatý muž

Svědomí před koalicí i novináři zpytoval rovněž náměstek Robert Kerndl. Ten podpořil verzi Vaňkové. Očekává, že ho v následujících dnech také kontaktuje policie. Sám měl také negativní test na drogy.  Na otázku, jaké má on sám zkušenosti s drogami, zareagoval slovy, že není svatý muž. „Nezní to příjemně, ale šli jsme z jiné společenské akce. Může se to stát bohužel každému, že si na některé věci nevzpomene,“ uzavřel Kerndl. 

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Vaňková, ODS, Prášek, Kauza, Kerndl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Jedno

To máte vidět soudruhy z TOP09 na pátečních akcích. :D Teď jsou s ODS jedna ruka, jedna čára. :D

Čtvrtek, 10. srpna 2023, 20:52Odpovědět

Libor Burian

Nosy na to mají.

Pátek, 11. srpna 2023, 04:13Odpovědět

Marie Glanczová

nálepku feťačky a teď i že je tam je pro peníze brňáci nezapomenou. Čest a svědomí ona nemá, jinak by sama rezignovala.

Čtvrtek, 10. srpna 2023, 11:44Odpovědět

Libor Burian

Ale musí chodit k volbám, jinak mafii stačí se zvolit mezi sebou se svými rodinami jako v senátu kde stačí pár hlasů. A když není nikdo poctivý tak jít do politiky, jinak tam je jenom mafie.

Pátek, 11. srpna 2023, 04:12Odpovědět

Baron Kocharovski

kdyby měla vaňková a kerndl trochu cti, ihned by sami odstoupili. ale co: snad si většina lidí vzpomene u voleb a na celou profláklou ods v brně, se vesele VY*SE*RE! :-(((

Čtvrtek, 10. srpna 2023, 10:29Odpovědět

Libor Burian

Určitě také piráti, hlubočkové, janouškové, barandováci, a tak by se dalo dlouho. Ale pozor, na spodní zadní asi doplatila i přítelkyně vejšky s pseudonimem která to viz Někdo to rád horké. To na otázku dole co já. A k té mafii, téhle nevinných plné basy.

Čtvrtek, 10. srpna 2023, 11:02Odpovědět

Baron Kocharovski

když ty to píšeš moc "složitě." moc věcí a současně. je v tom takový guláš! p.s.: pseudonym. ;-)

Čtvrtek, 10. srpna 2023, 12:43Odpovědět

Libor Burian

Chce to brát od Ukřižování, Kladivo na čarodějnice, Wilsonov, Dny zrady a dál, tvoří dějovou a časovou osu do dnešního hnoje. Proložit knihami, písněmi, rozhovory.

Čtvrtek, 10. srpna 2023, 16:58Odpovědět

Libor Burian

Situaci v Brně se dlouhodobě věnuje na stream.cz ,,Všichni tady umřeme" sociolog Standa Biler. Tady a za demarkační čárou v Plzni zmizelo na konci druhé světové váky mnoho podivných všudezdejších, hlavně se začali vracet a rojit po vydání Cibulkových seznamů agentů StB, soudruhů soukmenovců kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu a dále čtěte zde v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články. Ve filmu Soukromá válka pana Wilsona říká přistižený ,hrdina' : naučte se jednu větu, nevím, na to si nevzpomínám. A co paní D. která si z databáze stáhla nějakého belgického dědu a prohlásila ho svým sousedem z Vysočiny, spokojeným důchodcem kterému nevadí že se jeho důchod nebude valorizovat podle zákona. A co danusche a prodej titulů. A má fijala bratrance uprchlého z brna na Ukrajinu? O hloubce a původu dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde.

Středa, 9. srpna 2023, 21:47Odpovědět

Baron Kocharovski

co hulíš?! ten matroš ti musí závidět nejen vaňková, ale i kerndl! :-DDD

Čtvrtek, 10. srpna 2023, 10:27Odpovědět

Primátorka Vaňková má podporu koalice, negativní test na drogy i oplétačky s policií  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.