Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hladík se dočkal. Lidovce nominoval premiér na ministra životního prostředí

Brněnský politik Petr Hladík (KDU-ČSL) pojede do Prahy. Zelenou záměru dal premiér Petr Fiala (ODS), který lidovce nominoval na post ministra životního prostředí. Na funkci čeká Hladík čtvrt roku. Jmenování do funkce odložilo policejní vyšetřování podezřelých privatizací městských bytů v Brně.

Bývalý první náměstek Brna se chystal na ministerstvo už začátkem října. Tehdy vyslyšel volání vicepremiéra Mariána Jurečky a současné ministryně Anny Hubáčková, která se potýká se zdravotními problémy. Hladík už se připravoval na setkání s prezidentem Milošem Zemanem, jenže na schůzku nakonec nedošlo. Necelé dva týdny po ohlášení záměru naběhli na brněnskou radnici policisté kvůli podezřelým manipulacím s městským majetkem. Při razii prohledali vyšetřovatelé i Hladíkovu kancelář a křesťanský demokrat od té doby čelí podezření. Nyní se ale zdá, že měsíce trvající nejistota je u konce. 

Pan premiér ve čtvrtek odeslal návrh na mé jmenování ministrem životního prostředí panu prezidentovi. Ministerstvo životního prostředí má před sebou mnoho důležitých výzev pro budoucnost České republiky, které velmi rád proberu s panem prezidentem v následujících dnech,“ napsal na sociální síť Twitter Hladík.

Hladík čelí podezření z ovlivňování privatizací v Brně. Nic nového, brání se lidovec

Bývalý náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL) je podezřelý z ovlivňování privatizací majetku města Brna. Podle médií to vyplývá ze soudního příkazu k prohlídce politikovy kanceláře. Hladík se zprávám brání s tím, že nejde o nové...

Odmítal, pak čekal a věřil

Hladík dostal nabídku vést resort už před rokem. Tehdy ale možnost odmítl s tím, že má pět dětí a manželku. Navíc se někdejší předseda mladých lidovců, který vystudoval na Masarykově univerzitě informatiku, toužil stát primátorem Brna. Jenže lidovci ve spojení se Starosty skončili nakonec až třetí, a tak byli nakonec rádi, že se stali součástí koalice.

Je mi jasné, že řada lidí si řekne, že mi to nevyšlo v Brně, a tak jdu do Prahy. Naprosto to chápu, díval bych se na to možná dost podobně. Ale na rovinu říkám, že by bylo jednodušší zůstat v Brně, které miluji a trávit více času s rodinou a buď pokračovat ve vedení Brna na projektech, které mám rozpracované nebo odejít do opozice a vrátit se do byznysového prostředí,“ napsal tehdy Hladík, který se patrně stane dalším politikem z Brna ve vládě. 

Z moravského města pochází premiér Petra Fiala, ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) či šéf zdravotnického resortu Vlastimil Válek (TOP 09). Silné vazby na Brno má ale také třeba ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek (nez.), jenž od roku 2004 působil ve vedení Masarykovy univerzity.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Hladík/Facebook

Štítky Brno, Hladík, KDU-ČSL, Fiala, Zemana, Ministerstvo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyšek Zabloudil

Tak to má být, v Brně se to učil, v matičce stověžaté to dotáhne k dokonalosti. Slepičák už je venku tak jděte na to hoši. Bůh vás ochrání.

Sobota, 31. prosince 2022, 13:29Odpovědět

Marie Glanczová

k zblití

Sobota, 31. prosince 2022, 10:13Odpovědět

Baron Kocharovski

hladík?! :-O velké zklamání. také pěkná KUR*VA, jako mbnozí gauneři v brněnské politice, počítaje trubkou VAŇKOVOU, kterou "za ruku" vodí podvodník kerndl s našeptávačem (a svým bratrem) podvodníkem kotěrou! :-((( DO BASY PATŘÍ VŠICHNI z jmenovaných, (ale i další). tak snad už BRZY, petře, markéto, roberte, romane, kamile...! :-((( :-((( :-(((

Pátek, 30. prosince 2022, 11:56Odpovědět

Hladík se dočkal. Lidovce nominoval premiér na ministra životního prostředí  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.