Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Primátorka Vaňková zahájila ostrou fázi kampaně. Do Brna ji přijel podpořit i premiér Fiala

PR článek

Koalice SPOLEČNĚ, kterou tvoří ODS a TOP 09, zahájila na brněnském Moravském náměstí u sochy markraběte Jošta ostrou fázi volební kampaně. Lídryni kandidátky a současnou primátorku města Brna přijeli podpořit i premiér Petr Fiala, předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová či ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. 

Na stejném místě jako před loňskými volbami do Poslanecké sněmovny zahájila ODS volební kampaň. Nyní koalice vedená primátorkou Markétou Vaňkovu věří, že místo jim přinese znovu štěstí. V pondělí před stovkami lidí, kteří přihlíželi politickým projevům i vystoupení skupiny B-Side Band, odstartovala společně s kandidáty horkou fázi kampaně.

Vážím si toho, že na kandidátce jsou spolu se mnou lidé, jejichž odbornost a zkušenosti jsou zárukou vynikající správy města, jako jsou ředitel Městského divadla Brno Stanislav Moša, majitel Komety Libor Zábranský nebo třeba ředitelé gymnázií Jiří Herman a Peter Krupka,“ sdělila Markéta Vaňková

Šéfka brněnské radnice při svém projevu rovněž řekla programové priority, mezi než patří vybudování horkovodu z Jaderné elektrárny Dukovany do Brna. Ten má zajistit energetickou bezpečnost a soběstačnost města. Posluchače primátorka rovněž pozvala na stánek v České ulici. 

Otevřený je denně od 10 do 18 hodin, takže každý má možnost se u něj zastavit a pobavit se o tom, co považujeme za důležité a co chystáme, včetně projektu horkovodu,“ pozvala historicky druhá žena ve vedení moravské metropole.  

ODS půjde do voleb v Brně s TOP 09. Sází na primátorku i hokejového bosse

S jasným cílem zvítězit půjdou do zářijových komunálních voleb v Brně občanští demokraté, kteří kandidují v koalici s TOP 09. Lídrem kandidátky je podle očekávání současná primátorka Markéta Vaňková. Modrý dres ODS coby nestraník si navlékl také...

Brno mají vést nepopulističtí politici

Vaňková se mohla spolehnout i na přítomnost předsedy vlády Petra Fialy, jenž se účastnil už zahájení volební kampaně. V projevu nejen popřál primátorce i celé kandidátce hodně sil a štěstí ve volebním boji, ale také se vyjádřil k současné energetické krizi. Apeloval na to, aby veřejnost nepodléhala populistickým politikům, kteří nyní nabízí zdánlivě jednoduché řešení složité situace. 

Mohu vám slíbit, že si poradíme s vysokými cenami energií. Zvládneme to stejně, jako jsme zvládli uprchlickou vlnu, a stejně, jako jsme zvládli vlnu covidu. Chtěl bych vás poprosit, abyste do Senátu a komunálních zastupitelstev volili skutečné osobnosti, které nabízejí rozumnou, nepopulistickou politiku a dokáží rozvíjet naše města a obce,“ ujistil Fiala. 

Brno jako hlavní město

K návštěvníkům na pódiu u jezdecké sochy promluvil také ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Ten pro změnu projev odlehčil. Prohlásil, že že pokud ODS v Brně vyhraje volby, pak jako místopředseda vlády navrhne přestěhování hlavního města do Brna. Podle něj je to nejlepší město. „Atmosféra byla skvělá. Věřím, že voliči nám dají důvěru a za tři týdny spolu začneme skládat odpovědnou magistrátní radu,“ dodal Válek. 


Zadavatel: ODS; zpracovatel: ODS

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ODS

Štítky Brno, ODS, Kampaň, Volby, Komunální, Petr Fiala, Markéta Vaňková, Vlastimil Válek, volební kampaň, Poslanecká sněmovna ČR, Jošt Moravský, Markéta Pekarová Adamová, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyšek Zabloudil

Jen souhlasím s p. Filipcem, medvědí služba od tohoto profláknutého ,,politika´´. Pokud má drobet cti, tak odejde a vezme sebou i nemocnou Černochovou, než bude pozdě.

Středa, 7. září 2022, 15:36Odpovědět

IVAN FILIPEC

Co dodat, Fiala už nemůže podpořit nikoho, dávno ztratil kredit, je to člověk žijící v akademickém světě, tam by se měl vrátit sám a dobrovolně. Stará se o Ukrajince, vede válku s Ruskem a na voliče kašle zvysoka. Sám neví co dělat, to není politik, je to chudák, co si myslí, že umi vládnout. Karel IV řekl, vládnout znamená se starat o poddané.

Středa, 7. září 2022, 12:27Odpovědět

Primátorka Vaňková zahájila ostrou fázi kampaně. Do Brna ji přijel podpořit i premiér Fiala  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.