Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ODS půjde do voleb v Brně s TOP 09. Sází na primátorku i hokejového bosse

S jasným cílem zvítězit půjdou do zářijových komunálních voleb v Brně občanští demokraté, kteří kandidují v koalici s TOP 09. Lídrem kandidátky je podle očekávání současná primátorka Markéta Vaňková. Modrý dres ODS coby nestraník si navlékl také majitel hokejové Komety Libor Zábranský, jenž se nachází na čtvrté pozici.

O spojení dvou tradičních politických stran se v moravské metropoli mluvilo několik měsíců. Nyní svazek zástupci obou partají oficiálně potvrdili, když představili kandidátní listinu, kterou tvoří mnozí současní představitelé města, členové ODS a TOP 09 nebo nestranicí. V čele koalice stojí aktuální šéfka brněnské radnice Markéta Vaňková, která v primátorském křesle hodlá strávit i další čtyři roky. 

Podařilo se nám sestavit dobrý tým kandidátů, připravit kvalitní program a aktivně nás podporují brněnské osobnosti,“ sdělila Vaňková, kterou do Brna přijel podpořit i premiér Petr Fiala či předsedkyně poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

Zábranský poslal zdravici 

Mezi hlavní překvapení patří fakt, že kandidátku vyztužil bývalý důrazný hokejový obránce Libor Zábranský, který je majitelem Komety a asistent hokejové reprezentace. O přízeň voličů se uchází pod číslem čtyři. „Chci být součástí vítězného týmu. Myslím si, že mám dostatek zkušeností s vedením hokejového klubu i z managmentu,“ řekl Zábranský na dálku ve své zdravici z hokejové haly v Tampere, kde se aktuálně koná hokejový šampionát. 

Mezi další uchazeče o veřejnou funkci dále patří například vysokoškolská pedagožka Anna Putnová (TOP 09), náměstek primátorky Robert Kerndl (ODS), radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS) nebo ředitel městského divadla Stanislav Moša

Dostavět horkovod i halu

Cílem koalice je především energetické soběstačnost, což Vaňková označila za ústřední téma voleb. Moravská metropole ji má dosáhnout díky vybudování horkovodu z jaderné elektrárny v Dukovanech. Dalším tématem je dotáhnutí současných projektů, jako je výstavba hokejové haly na výstavišti, dobudování městského okruhu nebo podpora vzdělávání. Hlavním soupeřem uskupení budou lidovci ve spojení se starosty v čele se současným náměstkem Petrem Hladíkem nebo hnutí ANO, které nominovalo do pozice lídra Reného Černého. Zatím poslední politickou stranou, která nepředstavila lídra, je SPD. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Brno, Politika, volby, Vaňková, Fiala, Zábranský, ODS, HC Kometa Brno, hokej, TOP 09, Libor Zábranský, Markéta Vaňková, koalice, Poslanecká sněmovna ČR, Petr Fiala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Jedno

Tahle banda tu je bez šance :D

Středa, 25. května 2022, 18:49Odpovědět

ODS půjde do voleb v Brně s TOP 09. Sází na primátorku i hokejového bosse  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.