Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mezi brněnské trhovce zaparkoval Babiš s karavanem, lidem přivezl koláče

Křik, pískot, vyhrocené hádky ale také nadšená objetí, fotografování nebo mlsání koláčků. Tak vypadal ve středu brněnský Zelný trh, kde krátce po poledni zaparkoval obytný vůz. V teplákové mikině z něj vystoupil někdejší premiér Andrej Babiš (ANO), aby se pozdravil se svými příznivci.

Pořádně živo bylo na historickém náměstí v centru moravské metropole. Ruch tentokrát neměli na svědomí výřeční trhovci, ale přítomnost předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Politik, který se zatím podle neoficiálních informací chce ucházet o post prezidenta republiky, objíždí se svým obyťnákem Českou republiku. Tour začal na jižní Moravě, přičemž nezapomněl vynechat ani Brno, což přilákalo na plochu v centru jihomoravského města desítky jeho příznivců. Převážně důchodců. 

Pan Babiš myslí na naše lidi a udělal pro ně hrozně moc. Ne jako ten Fiala (premiér ČR. pozn. red), který se stará jen o Ukrajince. Doufám, že bude prezident,“ vysvětlil starší muž v důchodovém věku důvod, proč přišel na náměstí podpořit bývalého šéfa vlády. 

Pamlsky, selfíčka i hádky

Zatímco sedmašedesátiletý politik, který s sebou vzal i bývalou ministryni financí Alenu Schillerovu (ANO), dělal části přítomných radost například podepisováním vlastní knihy, selfíčky nebo rozdáváním sladkých pamlsků, jiné příchozí návštěva jednoho z nejbohatších českých podnikatelů dráždila. 

Na veřejné prostranství si přinesli protibabišovské transparenty a politika narozeného v hlavním městě Slovenska vypískali a připomínali jeho kauzy. „Babiš nepatří na Hrad, ale na Mírov. Je ostuda, že takový dotační podvodník s minulostí v Stb si jezdí po republice a vykládá takové lži,“ nechal se slyšet jeden ze skupinky kritiků, která pravidelně vedla vášnivé debaty s podporovateli ANO. „Jste fašisti,“ křičela žena ve středním věku na mladíky z antibabišovského táboru. „Nevíte ani, co to znamená,“ kontroval mladík. 

Po celou dobu dvouhodinové akce dohlížela na pořádek také policie, která vyčlenila na „Zelňák“ několik hlídek. I díky tomu poslanec s polepeným obytným vozem „Za Babiše bylo líp“ mohl v poklidu opustit známé brněnské tržiště.

Střety odpůrců s příznivci Babiše

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Brno, Babiš, Politika, Kampaň, Obytňák, Andrej Babiš, ANO 2011, Zelný trh (Brno), Česko, Jihomoravský kraj, Státní bezpečnost, Slovensko, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nitra Maxov

Co nedo**bal Babiš, už stačil do**bat Fiala se svým Soros co.

Pondělí, 23. května 2022, 13:48Odpovědět

Baron Kocharovski

BLBEC S KARAVANEM?! no jo, jak jinak!

Čtvrtek, 19. května 2022, 13:24Odpovědět

Radomír Kadlec

Já o Fialovy koláčky v Brně nestojím. Jsem rád, že se věnuje svojí práci. V náhodném setkání s pár lidmi na náměstí nevidím velký smysl. Je to hlavně populismus, který žel Babiš ovládá výtečně. Je to po Zemanovi druhá tragédie, že bude Babiš naším prezidentem. Ještě si vzpomínám, jak na otázky k jeho kandidatuře odpovídal: Já nejsem politik, já jsem manager. Teď je teda vše jinak. Prostě populismus na entou.

Čtvrtek, 19. května 2022, 04:53Odpovědět

Martin Vašek

A kdy přijede do Bérna Filaja?Rodné město nemá signál,Babišova rušička pracuje na 100%.

Středa, 18. května 2022, 18:10Odpovědět

Mezi brněnské trhovce zaparkoval Babiš s karavanem, lidem přivezl koláče  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.