Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Okamura přivezl do Brna levné potraviny, komunisté odstartovali kampaň na parníku

Vejce za dvě koruny, máslo za šestadvacet a petice proti očkování k tomu. Tomio Okamura dnes přijel do Brna, aby potenciálním voličům beroucím útokem neobvykle levné potraviny připomněl, proč v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny (ne)volit SPD. Komunisté zahájili ostrou kampaň před stovkami příznivců u Brněnské přehrady.

S předvolební akcí Český jarmark SPD lákající na levné české potraviny dorazil Tomio Okamura (SPD) dnes odpoledne do moravské metropole na historické náměstí Zelný trh. Zatímco několik stovek lidí vykupovalo především zeleninu, mezi kterou se dal ulovit kilogram brambor za pět korun či kilo mrkve za osm, vyslechli si příznivci politické strany i náhodní kolemjdoucí projev předsedy SPD, který představil vlastenecký volební program a svými slovy nešetřil sexuální ani genderové menšiny. „Narodil jsem se v zemi, kde bylo vždy možné mít buď pindíka, nebo pipinku,“ hlásal Okamura s lídrem jihomoravské kandidátky SPD Janem Hrnčířem po boku.

Na lavičkách pod postavenými párty stany usedávali až do páté hodiny odpolední lidé, kteří se i přes nepříliš příznivé počasí nechali zlákat na klobásu za dvacet korun či levné pivo v jednorázovém plastovém kelímku. Někteří přišli pouze kvůli výhodným nákupům. „O politiku se příliš nezajímám, zaujalo mě to levné zboží, které za takovou cenu jinde neseženu,“ svěřil se Drbně návštěvník volební akce Jaroslav Nejedlý, který si domů odnesl máslo i vepřovou plec za ‘férovou cenu‘.

Na podrobnosti jarmarku se ptala redakce Drbny lídra Hrnčíře ještě před zahájením akce. „Nebude chybět ani petiční stánek s peticí proti povinnému Covid očkování a za uznávaní protilátek a petice za zachování české koruny jako měnové jednotky ČR a mnohé další," popsal. Na otázku, odkud levné potraviny pocházejí, ale přesnou odpověď nesdělil. „Nabízené zboží pochází od českých a moravských zemědělců, kteří si i sami určují konkrétní sortiment," řekl lídr jihomoravské kandidátky neurčitě.

Mezi příchozími se našli fanoušci Svobody a přímé demokracie, kteří byli díky svému stranickému tričku rozpoznatelní na první pohled. „Pana Okamuru volím proto, že chci, aby se Česká republika vymanila z Evropské unie a nenechala si diktovat nic od cizích kultur,“ svěřil se volič Tomia Okamury, který nechtěl být jmenován. Stánky s potravinami obsluhovali z většiny mladší lidé, kteří si na jarmarku přivydělávali a nespojovali si jej s podporou dané politické strany. „Pro mě je to brigáda jako každá jiná, politika mě nezajímá,“ svěřila se jedna z prodejkyň Drbně. 

Příznivci KSČM se sešli u přehrady

Poslední srpnový víkend patřil také akci KSČM, která zahájila ostrou kampaň do podzimních parlamentních voleb v sobotu na Brněnské přehradě. Na setkání, jehož se účastnili lídři jednotlivých krajů, přišly asi tři stovky jihomoravských příznivců komunistické strany. Projevy lídrů včetně místopředsedy strany Petra Šimůnka připomínaly, že se KSČM vymezuje proti kapitalistické politice a touží po sociálních jistotách. 

„Náš volební výsledek odhadujeme zhruba na pět až šest procent,“ řekl Šimůnek. Místopředseda také prohlásil, že je strana v případě úspěchu ve volbách ochotná podpořit i vládu hnutí ANO. „Pro nás je klíčový návrh vládního programu uskupení, které bude vládu sestavovat. Hlavním měřítkem je, aby v něm byly body našeho sociálního programu,“ vysvětlil.

Po projevech zástupců strany přišly na řadu dvě plavby parníkem po Brněnské přehradě, na které byli pozváni všichni přítomní. Na setkání se dostavili především starší příznivci strany, již ale museli oželet chybějícího předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, který se účastnil jihočeské výstavy Země živitelka. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vladimír Pláteník,

Štítky volby, kampaň, akce, spd, KSČM, Tomio Okamura, jídlo, Brno, Svoboda a přímá demokracie, petice, Brněnská přehrada, Poslanecká sněmovna ČR, politika, Jan Hrnčíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Stefan

Nácky a komouše nahnat do rezervace.

Neděle, 29. srpna 2021, 22:57Odpovědět

Okamura přivezl do Brna levné potraviny, komunisté odstartovali kampaň na parníku  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.