Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krok kupředu. Brněnský magistrát zavede digitální správu docházky

Magistrát města Brna se rozhodl pro digitalizaci evidence docházky zaměstnanců. Důvodem je zavádění pružné pracovní doby s ohledem na potřeby jednotlivých pracovníků. Radní před několika dny vybrali dodavatele terminálů, který jim přechod k digitalizaci umožní.

Brněnští radní se rozhodli pro kompletně digitální správu docházky. Klasický zaměstnanecký průkaz vymění lidé na Magistrátu města Brna za čipovou kartu. „Primárně půjde o čipové karty s potiskem, které budou nahrazovat zaměstnanecký průkaz a umožní identifikaci přes terminály. Je požadováno i doplnění identifikace pomocí aplikace v mobilním telefonu přes funkce smartphone,“ řekl náměstek primátorky Tomáš Koláčný (Piráti).

Kromě evidence docházky budou mít terminály také další funkce. Někteří vybraní uživatelé budou například moci zjistit počet a jmenný seznam přítomných zaměstnanců, to může pomoci v případě požáru nebo jiné nečekané události. Přechod na nový systém by měl zjednodušit správu a umožnit větší flexibilitu zaměstnanců při plánování pracovní doby. „Na magistrátu pracuje okolo 1300 lidí. Chceme jim umožnit plánování pracovní doby s ohledem na jejich rodinný život. Pružná pracovní doba zaměstnancům pomůže efektivněji skloubit pracovní úkoly se soukromím,“ doplnil tajemník Oliver Pospíšil (ČSSD). 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Magistrát, Brno, digitalizace, modernizace, pracovní doba, Tomáš Koláčný, Česká pirátská strana, Oliver Pospíšil, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krok kupředu. Brněnský magistrát zavede digitální správu docházky  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.