Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dusno v Králově Poli. Opoziční Piráti tepou radnici za prodej bytů

Pořádný rozruch se strhl po posledním jednání zastupitelstva v městské části Královo Pole. Opoziční Piráti si myslí, že radní chtějí prodat městské byty pod cenou a že radnice o krocích dostatečně neinformuje zastupitelstvo. Starostka Karin Karasová (ANO) nařčení odmítá s tím, že všichni zastupitelé mají na jednáních informace k dispozici a o prodeji bytů se rozhodlo už v roce 2011.

Po posledním jednání královopolského zastupitelstva si tamější Piráti postěžovali na sociálních sítích, na kterých ostře kritizovali záměr koalice prodávat městské byty v ulici Pešinova a Purkyňova za podprůměrné ceny. 

Prodejní cena, za kterou chce městská část byty prodat, je kolem 44 tisíc za metr čtvereční. Tato částka se ani zdaleka neblíží obvyklé prodejní ceně bytů v naší městské části,“ zlobí se opoziční politik Miroslav Bárta (Piráti). 

Radnice se brání

Představitelé královopolské radnice ale tvrdí, že prodej bytů schválili zastupitelé už v roce 2011, ale privatizace se zatím odkládala. Podle starostky Karin Karasová by případné zastavení prodeje bytů byl podvod na nájemníky. Se stanoviskem Karasové souhlasí i zástupci ODS, s níž a ještě s KDU-ČSL tvoří hnutí ANO na městské části koalici.

Lidé měli v minulosti nějakou vizi a Piráti shrnou několik let starý příběh do jednoho příspěvku, který navíc nedává smysl,“ sdělil místostarosta Zbyněk Šolc (ODS). 

Chybí nám informace

Další výhradou ze strany Pirátů na adresu královopolské koalice je údajné netransparentní jednání, ke kterému mají opakovaně výhrady. „Opakovalo se to i na minulém zastupitelstvu, kdy u několika bodů nebyly dodány důvodové zprávy, které by vysvětlovaly návrh usnesení. Zastupitelé musí mít kompletní informace, aby mohli hlasovat informovaně a zodpovědně,“ myslí si Bárta.

Starostka ale kritiku pirátských zastupitelů odmítá a tvrdí, že důvodové zprávy připravují úředníci podle standardních postupů. „Jestliže někdo ze zastupitelů požádá o podrobnější informace o některých bodech, vždy je mu vyhověno. Všechny materiály se zveřejňuji,“ argumentuje Karasová.

Piráti vystrkují růžky

Na údajné netransparentní jednání stěžují Piráti i v dalších městských částech. Nedávno například opoziční pirátští zastupitelé spílali představitelům vládnoucí koalice v Žabovřeskách za to, že se poslední jednání zastupitelstva nevysílalo online. Starostka Lucie Pokorná (ANO) tehdy kritiku odmítla s tím, že návrh na on-line přenos nebyl připravený, a proto jej zastupitelstvo odmítlo. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Královo Pole

Štítky Piráti, ODS, ANO, Královo Pole, politika, prodej bytů, Česká pirátská strana, radnice, městská část, ANO 2011, koalice, Miroslav Bárta, Lucie Pokorná, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dusno v Králově Poli. Opoziční Piráti tepou radnici za prodej bytů  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.