Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Odchod významných členu. ČSSD opustil znojemský exstarosta Grois i jeho nástupce Malačka

Českou stranu sociálně demokratickou (ČSSD) opustili dva významní představitelé z jihu Moravy. Ve straně už nepůsobí někdejší znojemský starosta a dlouholetý člen strany Jan Grois. Stejné rozhodnutí učinil rovněž Groisův nástupce v čele radnice Jakub Malačka, jenž byl straníkem deset let.

Grois poprvé v barvách sociální demokracie kandidoval v roce 2002, kdy neúspěšně usiloval o zvolení do znojemského zastupitelstva. Později v roce 2016 uspěl v krajských volbách a zastával post zastupitele Jihomoravského kraje. O dva roky později byl zvolen jako starosta Znojma. 

Důvody jsou docela jednoduché. Nebavilo mě pořád řešit a obhajovat vnitřní politiku strany, kdo bude na kandidátce, jestli zůstat s Babišem ve vládě atd. Politika by měla fungovat jinak,“ zdůvodnil Jan Grois svůj odchod. Podle jeho vyjádření se zatím nechystá vstoupit do žádné politické strany. 

Stejné rozhodnutí učinil rovněž Groisův nástupce ve funkci šéfa radnice Jakub Malačka, podle nějž rozhodnutí neovlivní znojemskou koalici tvořenou KDU-ČSL, ODS, Pro-Znojmo a ČSSD. 

Mé rozhodnutí ve mně zrálo několik let a nedělalo se mi lehce. Vedla mě k tomu celá řada důvodů. Mrzí mě, že strana ztratila dřívější hrdost, že se přestalo komunikovat s členskou základnou a tak dále,“ uvedl znojemský starosta Jakub Malačka. „V komunální politice ale hodlám dál působit. V jakém dresu, nebo na jaké platformě oznámím v následujících několika měsících,“ sdělil na svém facebookovém profilu. 

Ohodnoť článek

Foto FB Jan Grois

Štítky Znojmo, ČSSD, Odchod, Grois, Malačka, Jan Grois, Morava, Andrej Babiš, Jihomoravský kraj, KDU-ČSL, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odchod významných členu. ČSSD opustil znojemský exstarosta Grois i jeho nástupce Malačka  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.