Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Politika

Co se v Brně za čtyři roky povedlo? Brněnští zastupitelé hodnotí vládnoucí koalici

Největší moravské město bude mít po čtyřech letech nové zastupitele, kteří vzejdou ze zářijových komunálních voleb. Město vedené občanskými demokraty, lidovci, piráty a sociálními demokraty vydrželo celé volební období. Jak hodnotí fungování...

Fiala vyzval k rozumnému hospodaření s energiemi, stát půjde příkladem

K rozumnému hospodaření s plynem a elektřinou vyzval v dnešním mimořádném projevu premiér Petr Fiala (ODS). Vláda, státní organizace, firmy i domácnosti podle něj mají zvážit, zda s energiemi zacházejí správně a jak jimi neplýtvat.

Primátorka Markéta Vaňková řeší zásadní věci, na duši ji zahřejí drobnosti

Primátorka Markéta Vaňková provedla Brno patrně nejsložitějším obdobím od roku 1989. Po těchto zkušenostech věří, že město zvládne i energetickou krizi. Do hledání řešení na národní úrovni se sama aktivně zapojila. 

Běž volit Fakt Brno, vyzývají panáci. Černý kůň voleb míří do finále

Desítky panáků s nápisy “Nestůj! Běž volit Fakt Brno.” rozmístili kandidáti Fakt Brno. Komunální hnutí znovu sází na osobitou cestu, jak oslovit Brňany. Ti rozhodnou o budoucím složení zastupitelstev již v pátek 23. a v sobotu 24. září.

Obchodníci kvitují nápad Piráta na snížení DPH u ovoce a zeleniny

Návrh Pirátské strany na snížení daně z přidané hodnoty (DPH) u ovoce a zeleniny kvůli vysoké inflaci považují někteří obchodníci za vhodný. Mohlo by to podle nich podpořit nákupy zdravých potravin, znamenalo by to tedy i větší odbyt pro české...

Hladík: Když to jde v životním prostředí, musí to jít i na celém Brně

V posledních čtyřech letech se Brnu podařilo uskutečnit spoustu důležitých projektů v oblasti životního prostředí. To měl na starost první náměstek brněnské primátorky a zároveň její největší vyzyvatel v nadcházejících volbách Petr Hladík. 

Podpora vědy a vzdělání dává smysl. Brno je kosmickým centrem. Dana Drábová se ptá hvězdáře Jirky Duška

On je brněnský hvězdář, který svou vášeň proměnil v obrovskou vlnu zájmu přesahující brněnský vesmír. Ona je jaderná expertka, která již mnoho let upozorňuje na nutnost energetické bezpečnosti a nyní dochází na její slova. O čem si povídají tyto...

Europoslanec Blaško odchází z SPD, kritizuje šéfa hnutí Okamuru

Europoslanec Hynek Blaško odchází z hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Uvedl to v dopise předsedovi hnutí Tomiu Okamurovi, který zveřejnil na facebooku. Upozornil na to server Forum 24. Blaško kritizuje šéfa hnutí za nedemokratické jednání...

Saď zeleň s námi, nabádají kandidáti Fakt Brno

Aquaponické saláty i cibulky krokusů rozdávají kandidáti Fakt Brno na svém předvolebním kontejneru. Podtrhují tak důraz na inovace a témata životního prostředí.

Sedláci na jižní Moravě vzali traktory a jeli protestovat proti Green Dealu

Zemědělské stroje vyjely na protest. Stejně jako v dalších krajích České republiky se sedláci ukázali také na jižní Moravě. Vadí jim chystaná změna dotační politiky, která ubere peníze velkým zemědělcům, zatímco přidá těm menším, a Green Deal.

Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.