Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sály Staré radnice ozdobí květiny

S příchodem jara se naplno rozbíhá i nová turistická sezona. Ta v Brně bude slavnostně zahájena tuto sobotu 13. dubna po dvou letech opět v historických prostorách nově zrekonstruované Staré radnice.

Už od půl desáté se v Radnické ulici rozezní tóny Ivančického Dixielandu, jehož energická hudba bude zvát kolemjdoucí k bohatému celodennímu programu.

V 10 hodin pak bude nová turistická sezona slavnostně zahájena. Do 15 hodin budou probíhat komentované prohlídky Staré radnice.

„Při procházkách budou historické sály hrát všemi barvami. V nich bude naaranžována jarní výstava nazvaná S květinou dějinami floristy Slávka Rabušice, kterou budou moci návštěvníci obdivovat až do 17. dubna,“ uvedla k živému a voňavému zpestření zahájení sezony ředitelka Turistického informačního centra města Brna Petra Kačírková.

Atmosféru dotvoří i živá dobová hudba v podání rodinného seskupení Gajdoši a barokního souboru Cantus et cordis. Součástí prohlídky bude i výstup na 63 metrů vysokou radniční věž, odkud je nezapomenutelný pohled na město.

V 11 hodin zazní na ochozu věže slavnostní famfáry Moravských žesťů v dobových kostýmech a ohlásí „brněnské poledne".

Vedle prohlídek interiérů se na nádvoří uskuteční několik šermířských vystoupení skupin Bravo team a Rex a v průchodu radnice pod brněnským drakem si zájemci budou moci zakoupit brněnský groš, který přímo před jejich očima vyrazí zručný pregéř.

Celodenní program nezapomíná ani na děti. Od 14 hodin bude probíhat oblíbená soutěž Běž na věž a vyhraje ten, kdo nejrychleji zdolá 173 schodů na ochoz. Děti budou mít příležitost předvést nejen svou fyzickou zdatnost, ale i své výtvarné schopnosti v soutěži Jedeme na výlet. Na vítěze čekají malé odměny.

„Tradičně jsou připraveny rovněž prohlídky města s průvodcem. Na výběr bude z několika tematických okruhů: Secesní stavby centru Brna, Tajemství brněnských pasáží, Brněnské kavárny nebo Po stopách brněnských pověstí,“ upřesnila trasy Kačírková.

V rámci doprovodného programu se od 10 do 17 hodin budou v sobotu konat také kostýmované prohlídky brněnského podzemí a na úterý 16. dubna jsou milovníci dekorativní flóry zváni v 17 hodin do Freskového sálu Staré radnice na odbornou přednášku autora květinové výstavy Slávka Rabušice na téma: Aranžování květin v historickém interiéru.

Foto: MMB

Štítky prohlídka, Stará radnice, turistická sezona, zahájení, Brno, radnice, květiny, Brněnské podzemí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sály Staré radnice ozdobí květiny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.