Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

RECENZE: Funny Girl nezklame, dech ale nevyrazí

Městské divadlo Brno dnes večer uvedlo premiéru muzikálu Funny Girl. Brněnská Drbna však měla možnost vidět středeční předpremiéru, a tak vám přináší recenzi představení. Na co se můžete těšit?

Americký muzikál Funny Girl se těší velkému úspěchu již od roku 1964. Pojednává o zezačátku nemotorné dívce Funny Briceové (Hana Holišová / Radka Coufalová), která se touží stát profesionální herečkou. Na své cestě za slávou potkává Nicka Arnsteina (Lukáš Vlček / Aleš Slanina), hazardního hráče, který se stane jejím manželem.

První polovina muzikálu vás zavede hlavně do velkého úspěchu, vše jde jako po másle, plno tance, zpěvu, vtipu. Funny se podaří snad bez jediného neúspěchu vypracovat až na vrchol. Právě díky tak, na první pohled, pozitivnímu ději mi muzikál připadal „na jedno brdo“. Nejsem odpůrce hezkých pohádkových dějů, ale už ve starém Řecku kvalitní drama muselo obsahovat krize.

A vzápětí mě druhá polovina představení vyvedla z omylu. Když už vám začne lézt na nervy lacině pozitivní děj, překvapí vás krize, problémy, prekérní situace a onen dokonalý svět se začíná hroutit.

Obrovským plusem je za herecké obsazení. Hana Holišová svoji roli hlavní představitelky perfektně ztvárnila. Nebojím se tvrdit, že právě díky ní se obecenstvo tolik bavilo! Byla naprosto nepředvídatelná a každá její herecká kreace dokonale vystihovala danou situaci. Musím ovšem říct, že výkony všech herců byly úžasné!

O kvalitách kulis a kostýmů od Mrštíků se snad ani nemusíme bavit, zas a znovu mi vytřeli zrak. Zejména využitím spousty světélek, které ze scény vytvořily nádherné pohádkové místo plné hvězdné slávy. Skládám poklonu výtvarníkům, kostymérům a všem, kteří se na této nádherné podívané podíleli.

Jakožto správný muzikál, i tento je prokládán tanečními choreografiemi a zpěvem. Na své si přijdou zejména milovníci baletu a stepu.

Závěrem bych ráda shrnula celkový dojem. Muzikál je krásný, milý a rozhodně vás nezklame. Ovšem že by vám vyrazil dech, jako například muzikál Jekyll a Hyde, to také tvrdit nemohu. Městské divadlo Brno se může pyšnit i lepšími inscenacemi.

Foto: Millenium187, Wikipedia

Štítky Funny Girl, muzikál, Městské divadlo Brno, Brno, Hana Holišová, představení, Radka Coufalová, Aleš Slanina, Lukáš Vlček, Wikipedie, Starověké Řecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RECENZE: Funny Girl nezklame, dech ale nevyrazí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.