Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město Brno bude mít na Regiontouru samostatný stánek

První velkou mezinárodní výstavní akcí nového roku bude na brněnském výstavišti 24. ročník veletrhu turistických možností Regiontour. Uskuteční se od 15. do 18. ledna v pavilonu P a město Brno se na něm tentokrát bude prezentovat samostatným stánkem.

Spoluvystavující kulturní a vědecko-společenské instituce a partnerská města budou mít samostatnou expozici. Celková plocha stánku je 120 m2.

Na veletrhu se budou prezentovat:Turistické informační centrum města Brna s Brněnským podzemím, Zoo Brno s živými zvířátky, Muzeum města Brna, Moravské zemské muzeum, Moravská galerie v Brně, Hvězdárna a planetárium Brno, Vida! science centrum.

Chybět nebude ani Národní divadlo Brno se sobotními baletními vystoupeními na hlavním pódiu stejně jako Filharmonie Brno s hudebními ukázkami v tentýž den na stejném místě.

V rámci sdíleného pultu se představí také veřejnosti přístupně obytné památky: Vila Tugendhat, Vila Stiassni, Vila Löw-Beer a Jurkovičova vila spolu s Brněnským architektonickým manuálem.

V expozici partnerských měst se budou prezentovat zástupci z Charkova, Kaunasu, Lipska, Poznaně, Rennes, St. Pöltenu, Stuttgartu, Utrechtu, Vídně a Voroněže.

Návštěvníci veletrhu budou mít jedinečnou příležitost ochutnat a také zakoupit tradiční regionální potraviny především z moravských krajů, Pardubického kraje, ale také z Kraje Vysočina.

Na stánku Regionální potravina bude v nabídce ze sortimentu značky Regionální potravina více než 25 výrobků od 21 oceněných producentů. Další oceněné výrobce najdou zájemci v blízkosti tohoto stánku v pavilonu P.

Jako již tradičně nebude na veletrhu chybět Gastronomický festival specialit z českých a moravských krajů, ale také ze zahraničních kuchyní. Každý produkt je prezentován přímo majitelem firmy, ať už jde o pekárnu, uzenářství či rodinnou farmu.

V sobotu a v neděli 17. - 18. ledna bude probíhat také kulinářská show Petra Šímy a všechny uvařené dobroty z Regionálních potravin bude možné i ochutnat. Součástí festivalu budou projekty Vína z Čech a Moravy, Pivo a Svět kávy.

Partnerskou zemí veletrhu Regiontour bude letos poprvé Maďarsko, které představí hlavně své lázeňství, vyhlášenou gastronomii a tradiční folklór.

Do ještě vzdálenějších míst se návštěvníci vypraví na veletrhu GO, který nabídne prostřednictvím cestovních kanceláří a agentur zájezdy do téměř stovky zemí celého světa.

Hlavním tématem 18. ročník festivalu GO Kamera je tentokrát Srí Lanka.

Ve čtvrtek 15. ledna budou veletrhy přístupné pouze pro oficiální hosty a odborníky, pro širokou veřejnost se pavilony otevřou od pátku do neděle vždy od 10 hodin.

Štítky Brno, veletrh, pavilon, Go-Regiontour, jídlo, Brněnské výstaviště, Moravské zemské muzeum, Zoologická zahrada Brno, Moravská galerie v Brně, Muzeum města Brna, Brněnské podzemí, Hvězdárna a planetárium Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Brno bude mít na Regiontouru samostatný stánek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.