Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letní kino na Riviéře: diváků přibývá, láká je dobré počasí i filmové novinky

Od zahájení provozu RWE Letního kina na Riviéře uběhl měsíc. Tuto novinku letošního léta připravilo Turistické informační centrum města Brna společně s titulárním partnerem společností RWE Česká republika a městskou společností STAREZ-SPORT, která provozuje koupaliště na Riviéře.

„I přes špatné počasí, které provázelo začátek léta, si Brňané nové letní kino oblíbili a čím dál tím větší množství jich tráví večery právě na Riviéře. Lákají je zejména čtvrteční premiéry a české snímky,“ uvedla ředitelka TIC Brno Petra Kačírková.

Nafukovací plátno Airscreen o rozměrech 6x12 metrů se poprvé rozzářilo v pátek 21. června 2013 a o zahajovacím večeru se promítal snímek Muž z oceli. Dramaturgie letního kina, jehož producentem a provozovatelem je Turistické informační centrum města Brna, je postavena na kombinaci amerických premiér a novinek zahraniční produkce a české filmové tvorby. Dosud tak filmoví fanoušci mohli zhlédnout například letní blockbustery Světová válka Z, Pacific Rim, R.I.P.D./URNA – Útvar rozhodně neživých agentů nebo pokračování animovaného hitu Já, padouch 2. Doslova trhákem se stala nová česká komedie Alice Nellis s názvem Revival, na kterou přišlo ve středu 17. července více než pět set lidí. Revival je na programu ještě 12. a 25. srpna. Kompletní přehled filmů je k dispozici na webových stránkách www.kinonariviere.cz. Představení začínají v červenci v 21.30 a v srpnu v 21.00 hodin.

Speciální večery

V sobotu 20. července si diváci mohli užít speciální komponovaný večer ve vesmírném duchu – před projekcí filmu Star Trek: Do temnoty zhlédli pásmo ukázek z němých filmů a především barevnou remasterovanou verzi Cesty na Měsíc, která je považována za první sci-fi film vůbec. Oba tyto němé předprogramy živě doprovodilo jazzové smyčcové těleso Indigo Quartet. Zahrálo hudbu anglického skladatele Duncana Hendyho, který ji složil speciálně pro tyto klenoty světové kinematografie.

Premiéry s nejmodernější promítací technologií

RWE Letní kino na Riviéře bude v provozu až do 31. srpna 2013. Je unikátní tím, že jako jediné letní kino vysílá filmové premiéry, které je jinak možné zhlédnout pouze v multiplexech. Výjimečné je i z technologického hlediska – jedná se o nejlépe vybavené letní kino na Moravě, které využívá nejmodernější promítací technologii DCI. Svou kapacitou až osmi stovek míst několikrát převyšuje ostatní brněnská letní kina. Navíc je bezbariérové a dobře dopravně dostupné – zastávka MHD je v obou směrech v bezprostřední blízkosti vstupní brány do areálu a využít se dá rovněž odstavných parkovišť u bran výstaviště. Po promítání Revivalu ve středu 17. července bylo navíc využito dohody s Dopravním podnikem města Brna a posíleno noční autobusové spojení, aby mohli diváci pohodlně odjet domů.

Zdroj: Tisková zpráva

 

Štítky letní kino Riviéra, letní kino, RWE, Brno, Česko, premiéra, film, TIC Brno, Muž z oceli, Revival, Alice Nellis, Světová válka Z, Pacific Rim: Útok na Zemi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino na Riviéře: diváků přibývá, láká je dobré počasí i filmové novinky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.