Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Korben Dallas a Květy představí na Flédě aktuální podobu československé rockové alternativy

Ve středu 15. dubna se v Brně představí výkvět československého alternativně-experimentálního rocku. V rámci dvojkoncertu vystoupí na Flédě slovenští Korben Dallas a brněnská kapela Květy. Zatímco Korben Dallas poprvé na jižní Moravě živě představí velkou část nedávno vydané desky, brněnské uskupení v čele s Martinem E. Kyšperským dorazí v kreativní náladě a s novými hudebnímu podněty.

Korben Dallas nevystupují v Brně poprvé a diváci si je pamatují hlavně díky charismatickému vokálu zpěváka Juraje Benetina a instrumentálně vyladěným, a přesto syrově rockovým skladbám. Za pět let existence stihla kapela vydat několik desek a odehrát řadu koncertů. Jejich tvorba zaznamenala pozornost hned prvním debutovým albem Pekné cesty.

To vzniklo jako živá nahrávka z koncertu a bylo okamžitě nominováno na RadioHead Awards v kategorii Album roku – cena kritiků. Následovala deska Karnevalová vrána, jež zaznamenala obrovský úspěch na Spotify i ve slovenských hudebních kruzích. Třetí a zatím poslední album kapely nese název Banská Bystrica a vyšlo v říjnu roku 2014.

„Na brněnském koncertu zahrají Korben Dallas velkou část z nedávno vydané desky Banská Bystrica. Květy naopak aktuálně skládají a nahrávají nové materiály a jejich deska je ve vzrušující a zároveň kreativní fázi příprav. Protože obě kapely patří aktuálně k tomu nejzajímavějšímu z mladé československé rockové alternativy, mohou se diváci těšit elektrizující a inspirující atmosféru,“ dodává Ondřej Bača, dramaturg klubu Fléda.


Květy patří k nezaměnitelných zástupcům tuzemské experimentální scény. Jejich tvorbě dominuje hudební kutilství a surreálné texty Martina E. Kyšperského, který do svých písniček vkládá příběhy ze svých snů, ale i texty ze ztracené generace, doplněné kytarovými riffy a zvukem xylofonu či mandolíny. Jejich hudba srší dravostí a energií mladých rockových alternativců, lze v ní nalézt i odkaz na hudbu normalizačního undergroundu. Květy vznikly v roce 2000 a vydaly devět alb. Poslední album kapely z roku 2012 "Bílé včely" získalo cenu Vinyla a bylo nominováno na cenu Apollo. Deska byla zároveň vyhlášena jedinou českou nahrávkou mezi deseti nejlepšími alby na radiu Wave.

Korben Dallas + Květy: 15. dubna 2015, 20:00, Fléda, Brno
Cena vstupenek: předprodej 220 Kč/ na místě 270 Kč

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejích:
• Hostel Eleven, Dominikánská 11, Brno
• Indies, Poštovská 2, Brno
• SMSTICKET.cz
• GOOUT.cz

Tisková zpráva

Štítky Fléda, hudební skupina, Brno, koncert, Martin Evžen Kyšperský, Jihomoravský kraj, Banská Bystrica, Spotify, Program Apollo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Korben Dallas a Květy představí na Flédě aktuální podobu československé rockové alternativy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.