Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Divadelní herci mají namířeno na hokej do Kajot Areny

Dlouhá léta opomíjený vztah mezi sportovním a kulturním sektorem města Brna bude opět obnoven dnes od 18 hodin, kdy do Kajot Areny zavítají hokejisté Karlových Varů. Na utkání totiž přijali pozvání zástupci Městského divadla Brno v čele s jeho ředitelem a režisérem Stanislavem Mošou.

„Vážím si, že Městské divadlo Brno naše pozvání přijalo a věřím, že se naši hráči objeví v hledišti divadla,“ těší majitele HC Kometa Brno Libora Zábranského.

Myšlenka na navázání spolupráce vzešla právě od majitele hokejové Komety Libora Zábranského a řediteli Městského divadla Brno Stanislavu Mošovi se líbila. „Potěšila mě, protože když jsem nastoupil jako mladý režisér do divadla, starší kolegové, i někteří, co už s námi bohužel nejsou, se společně s hokejisty znali a vzájemně se na zápasech a divadelních představeních navštěvovali,“ pověděl pan Moša.

„Z nápadu jsem měl obrovskou radost. Divadlo i hokej, nebo obecně sport, k sobě mají mnohem blíže, než si někteří myslí,“ dodal ředitel, jenž je sám aktivním sportovcem a výborným tenistou.

Před utkáním 22. kola Tipsport extraligy herci zazpívají krátké úryvky z muzikálů, které se v divadle na ulici Lidická 16 aktuálně hrají. Hokejisté „A“ týmu Komety se naopak zúčastní vybraného divadelního představení v měsíci prosinci. Pro pana ředitele a režiséra v jedné osobě nebude návštěva hokejového utkání ničím novým, stejně jako pro mnoho jeho kolegů.

„V loňské sezóně jsem na hokeji několikrát byl. Letos jsem ještě nestihl. Mám kamarádku, která měla permanentku a čas od času mě zvala. Na hokej jsem však chodil už od mala. Kometu jsem viděl ještě za Lužánkami,“ vzpomíná významný textař a libretista, jenž už režíroval více než sto dvacet inscenací nejen v České republice.

Foto: www.mdb.cz
Napsal Miloš Kročil

Štítky Kometa Brno, Karlovy Vary, Městské divadlo, herci, hokej, divadlo, HC Kometa Brno, Městské divadlo Brno, režisér, Stanislav Moša, HC Energie Karlovy Vary, Libor Zábranský, Extraliga ledního hokeje, Miloslav Kročil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelní herci mají namířeno na hokej do Kajot Areny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.