Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Brněnské divadlo si pro novou inscenaci vybralo Dahlovy povídky

Tři povídky slavného britského spisovatele Roalda Dahla si pro novou inscenaci vybralo brněnské divadlo Buranteatr. Světovou premiéru autorské dramatizace uvede 28. března pod názvem Příběhy nečekaných konců. Povídky upravil pro jevištní provedení Jakub Nvota, jenž je také režisérem představení.

"Inscenace složená z oblíbených Dahlových krátkých próz bude vtipná a plná typické anglické atmosféry," uvedl Nvota v tiskové zprávě. Dahlovy povídky podle něj charakterizují překvapující a mnohdy dost bizarní konce.

Role v představení si rozdělí Kamila Zetelová, Bára de Sousa, Lukáš Rieger, Petr Tlustý a Pavel Novák, tedy kmenoví herci nezávislého souboru, jenž v Brně působí od roku 2005. Příběhy nečekaných konců budou jeho 36. inscenace. Posledních pět let hraje Buranteatr v Sokolském Stadionu v Kounicově ulici.

Dahl žil v letech 1916 až 1990. Kromě mnoha povídkových sbírek, několika románů a literatury faktu vydal také řadu knih pro děti. K těm nejznámějším patří Karlík a továrna na čokoládu nebo Jakub a obří broskev.

Zdroj: ČTK

Štítky Roald Dahl, povídka, divadlo, Jakub Nvota, Buranteatr, představení, Petr Tlustý, Pavel Novák, Brno, Karlík a továrna na čokoládu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské divadlo si pro novou inscenaci vybralo Dahlovy povídky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.