Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Mucha a Baumaxa, Pálavské vinobraní, Slavnosti vína a Garden party

Čeká nás první zářijový týden a spíše než nevinný, bude vinný. Ještě že tak. Nějak si konec léta zpříjemnit musíme? A proč k tomu nevyužít toho, co nám naše jižní Morava hojně nabízí.

Ve čtvrtek 7. září vystoupí Na Musilce opravdu povedená dvojka. Můžete se těšit na brněnskou kontroverzní písničkářku Muchu a Xaviera Baumaxe. Nikola Muchová se do povědomí společnosti dostala svým nevybíravým vystupováním, podivným účesem a zejména svými provokativními písněmi oslavující mužskou neschopnost, genderovou nespravedlnost, různé úchylky, menšinový útlak, život v moravské metropoli a jiné podivnosti života. Xavier Baumaxa zase své písně skládá zpravidla při různých rytmických činnostech jako je: sekání dříví, máchání křovinořezem, chůze v terénu, plavání kraulem či naznak.

Co je spojené s nadcházejícím podzimem? Ochlazování, začátek školy, méně světla… Naštěstí všechny tyto nevýhody vyvažují vinobraní. Protože prostě víno. Tento víkend, od 8. do 10. září nás čeká Pálavské vinobraní v Mikulově.

A za vínem se můžete vydat i v Brně. V kulturním středisku Omega budou v sobotu 9. září Slavnosti vína, navíc propojené s Mini food festivalem. Víno a něco dobrého k snědku – to zní jako ideální plán na sobotní odpoledne.

Letním piknikům už pomalu odzvonilo. Závěrečný letní piknik si můžete užít ve středu 6. září na Garden party na Obilním trhu. Můžete se těšit na dobroty z MyKitchen i kulturní program.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky víno, Xavier Baumaxa, Jihomoravský kraj, slavnost, Nikola Muchová, BauMax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Mucha a Baumaxa, Pálavské vinobraní, Slavnosti vína a Garden party  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.