Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Šašek a syn, Mendel Knows, Mnoho povyku pro nic a ovíněný Petrov

Nadcházející víkend se ponese v kulturním duchu. A ke kultuře na jižní Moravě rozhodně patří i víno. Takže bychom se tomu měli pokorně přizpůsobit!

Letní scénu otevře dnes večer Divadlo Bolka Polívky. Na prknech, které znamenají svět vstoupí sám zakladatel brněnského divadla, avšak tím výčet Polívků neskončí. Ve hře Šašek a syn si totiž příznačně zahraje se svým synem Vladimírem.

Na nádvoří Špilberku v sobotu a v neděli pokračují Letní shakespearovské slavnosti. Po Hamletovi přichází na pořad Mnoho povyku za nic. Shakespearova komedie o lásce, intrikách a lžích se odehrává v 16. století v sicilské Messině.

Mendel Knows je třídenní akce na počet 195. výročí narození objevitele základních zákonů dědičnosti Gregora Johanna Mendela. Značná část programu se uskuteční v sobotu od 15 hodin až do noci v zahradě Augustiniánského opatství na Mendlově náměstí.

Pamatujete, když jste s partou přátel objevovali na Petrově kouzlo vína? Vraťte se dnes a v sobotu zpátky na místo vinného činu díky akci Ovínění pod Petrovem! Tentokrát bez petky stáčeného, ale pěkně se skleničkou naplněnou kvalitním vínem. 

Jaké vypadalo soužití Čechů, Němců a Židů v Brně? Projděte se po hlavních místech spojených s životem v našem městě. Komentovaná procházka začne na Moravském náměstí, kde stával původní Německý dům. Návštěvníci projdou Rašínovou ulicí a zastaví se na Komenského náměstí, kde se dozví o bývalém německém gymnáziu, červeném kostelu a Besedním domě na Husově ulici. Další zastavení bude na Petrově a nakonec dojdou ke kostelu sv. Máří Magdaleny na Masarykově třídě. Sraz v sobotu v 10 hodin na Moravském náměstí.

Baseballový tým Draků Brno vyhrál základní část extraligy. Celek ve čtvrtek zahájil nadstavbovou část vítězstvím. Porazil Hrochy Brno 6:0. Dnes v 19 hodin se utká na stadionu v Komárově s olomouckými Skokany. Zápas bude přenášet  on-line web Draků. V sobotu a v neděli budou následovat odvety v Olomouci.

Crossfitový závod Elite Battle of Brno  bude na pořadu v sobotu v areálu Sokola. Soutěžící si změří své síly v atletických, vzpěračských a silových disciplínách. 

Ode dneška do neděle jsou Pisárky dějištěm závodů horských kol. Český pohár  vyvrcholí v neděli odpoledne v prostoru atletického stadionu na Pisárecké 7. Vítězové jednotlivých kategorií získají dres mistra ČR.

Štítky Gregor Mendel, Brněnský Petrov, víno, Jihomoravský kraj, Brno, Bolek Polívka, William Shakespeare, Letní shakespearovské slavnosti, Moravské náměstí, Marie Magdalena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Šašek a syn, Mendel Knows, Mnoho povyku pro nic a ovíněný Petrov  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.