Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Bachův varhanní podzim letos vykročí z Brna do osmi krajů

Festival Bachův varhanní podzim letos výrazně rozšíří své působení a z jižní Moravy vykročí do dalších krajů. Od 5. do 30. října nabídne 21 koncertů varhanní nebo komorní hudby v působivém prostředí kostelů a zámků.

Zahajovací koncert odehraje v brněnském jezuitském kostele Nanebevzetí Panny Marie slovinská varhanice Renata Bauerová. Na stejné zánovní varhany ze švýcarské dílny pak zahraje 11. října také Martin Schmeding z Lipska.

K dalším festivalovým městům patří Praha, Pardubice, České Budějovice, Liberec a Český Krumlov. Celkem festival zavítá do osmi krajů.

Bachův varhanní podzim si klade za cíl učinit varhanní a komorní hudbu přístupnou i pro ucho nezkušeného posluchače. Letošní dramaturgie překračuje hranice žánrů. Vedle osvědčených barokních skladeb zazní i tituly filmové hudby, třeba melodie z Knihy džunglí.

Závěrečný koncert v brněnském kostele Jana Amose Komenského ukáže, jak mohou současní jazzmani transformovat hudbu Johanna Sebastiana Bacha. 

Zdroj: ČTK

Štítky Johann Sebastian Bach, podzim, kostel, koncert, Brno, Jihomoravský kraj, Nanebevzetí Panny Marie, Martin Schmeding, Jan Amos Komenský, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bachův varhanní podzim letos vykročí z Brna do osmi krajů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.