Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dům pánů z Kunštátu se promění v centrum mladých umělců

V Brně vznikne nové centrum kultury se zaměřením na mladou experimentální scénu. Tento materiál schválila Rada města Brna v úterý 18. srpna 2015, když projednala záměr Domu umění města Brna změnit využívání objektu Domu pánů z Kunštátu a vybudovat v něm živé kulturní centrum, orientované na současnou generaci mladých umělců.

Součástí záměru by byly i částečné stavební úpravy domu (investice cca 300 tis. Kč), které by umožnily jeho plné využití. Objekt provozuje Dům umění města Brna, p. o.

Spolupráce s kulturními centry v zahraničí
V Domě pánů z Kunštátu by město Brno chtělo do budoucna poskytnout prostory pro prezentaci nejmladší brněnské výtvarné kultury, dále se zde budou moci prezentovat umělci z partnerských měst, budou zde prostory pro projekty stipendistů Goethe Institutu a Rakouského kulturního fóra uskutečňované prostřednictvím spolupráce s českými kulturními centry v zahraničí.

A v neposlední řadě půjde o nabídnutí výstavních prostor pro současnou výtvarnou či designérskou tvorbu ve spolupráci s Fakultou výtvarných umění či Fakultou architektury VUT v Brně.

Tisková zpráva

Štítky dům, Brno, Kunštát, kulturní dům, Dům umění města Brna, kultura, Rakouské kulturní fórum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům pánů z Kunštátu se promění v centrum mladých umělců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.