Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Lidé v brněnské zoo slavili Halloween. Pobavily je kostýmy, poučila stezka ohrožených druhů

Zoo Brno přivítala návštěvníky na halloweenském programu plném zábavy i poučení. Strašidelná výzdoba, stezka ohrožených druhů, závody na koštěti, dlabání dýní a další aktivity zaplnily zoo. Oživili je i průvodci v čarodějnických kostýmech a speciální komentovaná krmení.

Výzdoba z pavučin doplněná strašidly, dýněmi i věštírnou a průvodci v čarodějnických kostýmech dnes v Zoo Brno vítali návštěvníky na zvláštním halloweenském programu. „Jeho součástí byla stezka zvířat na vymření, závody na koštěti, dlabání dýní, chytání havěti i komentovaná krmení,“ řekla mluvčí zoo Věra Müllerová.

„Návštěvníky jsme vyzvali, aby dnes přišli v čarodějnickém hávu nebo jiném převleku, výzdoba se soustředí na místech s programem, tedy hlavně na točně vláčku, u mongolské jurty nebo v Beringii,“ uvedla Müllerová.

Kromě komentovaných krmení, tygrů, rosomáka, ledňáků, želv i lvů si lidé mohli projít také stezku zvířat na vymření. „Jedná se o kriticky ohrožené druhy, které chováme v naší zoo. Cíle m je představit tyto druhy a také naznačit, co musíme jako lidé dělat, aby se z těchto druhů nestali duchové,“ popsal autor stezky Marek Sláma.

Šest zastavení stezky prochází celou zoo, své odpovědi lidé zaznamenávali do hracích karet. Speciální halloweenský program zahrnoval také dlabání dýní, malování na obličej nebo ohnivou show. Zoo měla dnes prodlouženou otevírací dobu, zatím co obvykle v říjnu zavírá v 17 hodin.

Halloween má svůj základ zřejmě v keltském svátku Samhain a slaví se poslední noc keltského roku, která začíná západem slunce 31. října a trvá do východu slunce 1. listopadu. O této noci, jíž byla přisuzovaná magická moc, se před vchod domu nebo do okna umisťovala lucerna vyřezaná z tykve. Měla vítat zemřelé předky a chránit proti zlomyslným duchům.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Zoo Brno

Štítky zábava, příroda, zoo, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v brněnské zoo slavili Halloween. Pobavily je kostýmy, poučila stezka ohrožených druhů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.