Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Slavit Halloween se zvířátky v zoo nebo v tajemném podzemí

Poslední říjnový víkend zůstane sluníčko schované za mraky. V oba dny teploty vyšplhají k patnácti stupňům. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak volné dny strávit. Děti i dospělí mohou oslavit Halloween například v brněnské zoo nebo ve valtickém podzemí. Majitelé domácích mazlíčků mohou v Brně oslavit jejich mezinárodní den v Brně jarmarkem a setkáním s kočičí psycholožkou. Na mlsné jazýčky čekají zvěřinové hody na Bukovanském mlýně.

Zvěřinové dobroty

Milovníky dobrého jídla čekají zvěřinové hody na Bukovanském mlýně. Akce je tradičním svátkem dobrého jídla a vzdáním holdu české myslivosti. Již od čtvrtku mohou lidé ochutnat v Mlynářské restauraci výběr tradičních i méně tradičních zvěřinových specialit, které lahodí nejen oku, ale především chuti. V sobotu od 19 hodin v rámci akce zahraje harmonikář.

FOTO: se svolením Bukovanského mlýna
čtvrtek 24. října – neděle 27. října, více infomační 

Halloween mezi zvířátky

Halloween je nejenom svátkem podzimu, dýní a kostýmů, ale i magie, tajemna a duchů. V sobotu 26. října na Mniší hoře pracovníci zoo přivítají všechny návštěvníky v čarodějnických hávech. Těšit se mohou na tajemnou atmosféru, Halloweensky vyzdobenou zoo, dýňovou nadílku pro zvířata a zábavu po celý den. Program bude bohatý, děti čeká dlabání a vyřezávání dýní, soutěž o nejkrásnější a nejnápaditější dýni, čarodějnické malování na obličej, závody na koštěti, chytání havěti a věštírna.

FOTO: se svolením Zoo Brno
sobota 26. října, více informací 

Den domácích mazlíčků

V Kočkafé Schrödinger na Dominikánském náměstí v Brně lidé v sobotu oslaví. Mezinárodní den domácích mazlíčků. Mohou přispět nákupem, který pomůže kočkám, které zatím na to, aby byly domácími mazlíčky, čekají v útulcích. Celou dobu bude na místě předsedkyně Charitativního kočičího spolku a od 16 hodin taky psycholožka Kateřina Štiblická, která bude mít přednášku ohledně své Kočičí polepšovny.

FOTO: se svolením Charitativního kočičího spolku Kryšpín
sobota 26. října, více informací 

Halloween v podzemí

Zájemci si užijí strašidelný večer s dýněmi a na tajemné zážitky v unikátním labyrintu historických vinných sklepů ve Valticích. Bát se budou skoro kilometr. Ochutnají výborná vína i gurmánské speciality Valtického Podzemí. To vše za doprovodu cimbálky k tanci i poslechu.

FOTO: se svolením Valtického Podzemí
pátek 25. října – sobota 26. října, více informací 

Ohodnoť článek

Foto se svolením: Zoo Brno, Bukovanského mlýna, Charitativního kočičího spolku Kryšpín, Valtického Podzemí

Štítky víkend, Halloween, oslava, zoo, Zoo Brno, podzemí, víno, jídlo, zvěřina, kočka, mazlíček, útulek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Slavit Halloween se zvířátky v zoo nebo v tajemném podzemí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.