Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na dýňobraní nebo vítání mláďat v zoo

Třetí zářijový víkend vykoukne sluníčko zpoza mraků a pršet by nemělo, teploty vyšplhají ke dvaceti stupňům. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak volné dny strávit. Spousta lidí má těžké dny za sebou a další je čekají. V takovém období někdy pomůže se malinko rozptýlit. Děti si užijí dopoledne plné sportu v brněnských Bohunicích nebo se seznámí s letošními mláďaty v brněnské zoo. V Mikulově mohou lidé navštívit dny židovské kultury. Zámek v Lysicích ožije dýněmi a výrobky i pochutinami z nich.

Sportovní odpoledne v Bohunicích

Na dopravním hřišti mezi ulicemi Rolnická a Spodní bude pro děti a jejich rodiče připraven zábavný sportovní program. Bude se jezdit na odrážedlech a na kolech. A pro celou rodinu budou nachystány různé sportovní aktivity a hry. Pro všechny malé a velké sportovce bude připravena malá odměna.

FOTO: se svolením SVČ Lužánky
Sobota 21. září, více informací 

Dýňobraní v Lysicích

Zámek Lysice o víkendu provoní dýně. Na vnitřním nádvoří lidé mohou navštívit tematický trh a ochutnají dýňové pochutiny. Pro děti bude připravená dílnička, malé i velcí si mohou projít výstavu dýní i květin. Nebude chybět váno ani burčák.

FOTO: se svolením Státního zámku Lysice
Sobota 21. září – neděle 22. září, více informací 

Dny židovské kultury v Mikulově

Víkend v Mikulově bude patřit představení židovských tradic. Návštěvníci tak mají možnost během jednoho víkendu navštívit výstavy, divadelní představení, koncerty a diskuze s židovskou tematikou. Nechybí ani ochutnávky židovské kuchyně.

FOTO: se svolením webu Mikulovská rozvojová
čtvrtek 19. září - neděle 22. září, více informací 

Vítání mláďat v zoo

V Zoo Brno se v letošním roce narodili vlci hřivnatí, kapybary, sobi polární, alpaky, tahři himálajští, želvy uhlířské, a další. Ne každý z návštěvníků ale měl to štěstí a zahlédl je. Vítání do smečky je jedinečná příležitost, jak se s letošními mláďaty seznámit. Bude připravené speciální komentované krmení jednoho z druhů, který má v letošním roce mláďata. Od zaměstnanců a chovatelů zoo se návštěvníci dozví spoustu zajímavostí a faktů o těchto zvířatech, a především o mláďatech.

FOTO: se svolením Zoo Brno
sobota 21. září, více informací 

Ohodnoť článek

Foto se svolením: Zoo Brno, webu Mikulovská rozvojová, SVČ Lužánky, státního zámku Lysice

Štítky víkend, podzim, dýně, zámek, zoo, zvíře, židovství, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na dýňobraní nebo vítání mláďat v zoo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.