Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

VIDEO: Ulicemi Brna se prohnal bujarý karnevalový průvod. Vtáhl místní do víru barev, tance a exotiky

Centrem jihomoravské metropole se v sobotu odpoledne prohnal bujarý karnevalový průvod. Temperamentní tanečnice a energičtí bubeníci oživili zašedlé městské uličky již popáté. Autentickou atmosféru exotické Brazílie přišly zakusit tisíce Brňanů, které přilákaly pestrobarevě zdobené kostýmy i živá hudba.

Do průvodu plného barev a dobré nálady, který v sobotu v 3. srpna v 16 hodin vyšel od sochy Jošta na Moravském náměstí, se zapojily stovky lidí. Mimo desítek tanečnic a bubeníků karnevalový průvod doprovázel také alegorický vůz, tentokrát inspirovaný oblastí Amazonie. 

„Hlavním motivem letošního průvodu bude Amazonie. Amazonskými prvky vyzdobíme festivalový alegorický vůz a speciální taneční číslo odkazující na největší deštný prales světa předvede na náměstí Svobody i ambasadorka festivalu a vítězka StarDance Veronika Lálová,“ uvedl ředitel Brasil Festu Brno Jakub Škrha.

Účastníci průvodu se na chvíli zastavili na náměstí Svobody a celý průvod zakončili na Zelném trhu. Tam už na nadšence čekal doprovodný program v podobně mnoha koncertů nebo třeba bubenické a taneční show. Milovníci exotiky budou oslavovat až dlouho do noci. 

Na přehlídku křiklavých masek se přišly podívat tisíce Brňanů. Někteří z nich na náměstí Svobody čekali i přes dvě hodiny, sdělila redakci Brněnské Drbny obsluha jedné z místních kaváren. 

Karnevalový průvod je součástí čtyřdenního festivalu Brasil fest Brno, který se do města vrátil už popáté. Od čtvrtka 1. 8. do neděle 4. 8. nabízí místním bohatý kulturní i vzdělávací program oslavující brazilskou kulturu. Letošní ročník se navíc zaměřil na hojně diskutovanou problematiku rasy a pohlaví.

VIDEO: Centrum jihomoravské metropole oživili exotičtí tanečníci. Začal festival brazilské kultury

Nádvořím staré radnice v Brně se dnes večer rozléhaly tóny exotické hudby, do rytmu se vlnili tanečníci. Vystoupení znázorňující diskusi nad rasou a pohlavím zahájilo festival Brasil fest Brno, v rámci kterého mohou zájemci navštívit různé kulturní...

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Alice Rosier

Štítky tanec, hudba, festival, karneval, průvod, Brazílie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ulicemi Brna se prohnal bujarý karnevalový průvod. Vtáhl místní do víru barev, tance a exotiky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.