Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

VIDEO: Centrum jihomoravské metropole oživili exotičtí tanečníci. Začal festival brazilské kultury

Nádvořím staré radnice v Brně se dnes večer rozléhaly tóny exotické hudby, do rytmu se vlnili tanečníci. Vystoupení znázorňující diskusi nad rasou a pohlavím zahájilo festival Brasil fest Brno, v rámci kterého mohou zájemci navštívit různé kulturní akce až do neděle. Vrcholem bude barevný karnevalový průvod, který se centrem metropole prožene v sobotu odpoledne.

Nádvoří staré radnice v Brně dnes večer ožilo v rytmu exotických tanců. Účinkující se vlnili do rytmu živé hudby a svým vystoupením znázorňujícím diskusi nad rasou a pohlavím zahájili festival brazilské kultury. Brasil fest se v jihomoravské metropoli koná již po páté a lidé si mohou rozmanitá hudební i taneční vystoupení užít až do neděle 4. srpna.

Vrcholem festivalu bude barevný karnevalový průvod doplněný o koncerty, bubenické a taneční show na několika místech v centru města. Je na programu v sobotu 3. srpna, v šestnáct hodin vyjdou stovky účastníků od sochy Jošta na Moravském náměstí přes náměstí Svobody na Zelný trh.

Pořadatelé karnevalového průvodu v Brně zajistili program pro všechny generace. Děti mohou prozkoumat alegorický vůz a zúčastnit se programu inspirovaného Amazonií.

„Hlavním motivem letošního průvodu bude Amazonie. Amazonskými prvky vyzdobíme festivalový alegorický vůz a speciální taneční číslo odkazující na největší deštný prales světa předvede na náměstí Svobody i ambasadorka festivalu a vítězka StarDance Veronika Lálová,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel Brasil Festu Brno Jakub Škrha.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky tanec, hudba, festival, karneval, průvod, Brazílie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Centrum jihomoravské metropole oživili exotičtí tanečníci. Začal festival brazilské kultury  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.