Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na brazilský karneval nebo festival moučníků

První srpnový víkend ručičky teploměrů vyšplhají k šestadvaceti stupňům, sluneční paprsky se ale schovají za mraky a v neděli může zapršet. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Mlsné jazýčky ocení slavnosti okurek ve Znojmě či festival buchet a moučníků v Lednici. Milovníci exotiky budou ve svém živlu v karnevalovém průvodu, který se v sobotu prožene centrem Brna. Kutily i historické nadšence potěší festival tradičních řemesel v Železném u Tišnova.

Do Znojma za okurkami

Do tradičních slavností okurek ve Znojmě se zapojí místní domácí producenti i zkušení velkovýrobci sterilovaných delikates. Výrobci budou soutěžit o nejlepší sterilované okurky či rychlokvašky. Odborná porota také vyhlásí vítěze soutěže o královskou a výběrovou okurku, která se konala na jaře. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávku okurek s netradičními ingrediencemi či soutěž v plnění zavařovacích sklenic.

FOTO: se svolením města Znojma
pátek 2. srpna, více informací

Brazilská atmosféra v Brně

Brazilská atmosféra v Brně Brasil Fest Brno už popáté rozezní a roztančí moravskou metropoli. I letos brněnské ulice ožijí průvodem plným exotických rytmů a tanečních kroků. Festival, který do Brna přinese atmosféru karnevalu v brazilském Riu, se uskuteční od 1. do 4. srpna. Samotný průvod doplněný o koncerty, bubenické a taneční show na několika místech v centru města je na programu v sobotu 3. srpna. V 16:00 vyjdou stovky účastníků od sochy Jošta na Moravském náměstí přes náměstí Svobody na Zelný trh.

FOTO: se svolením Brasil festu Brno
čtvrtek 1. srpna – neděle 4. srpna, více informací

Buchty a moučníky v Lednici

V Lednici se o víkendu uskuteční již třetí ročník soutěže v pečení domácích buchet a moučníků. Sladké odpoledne spojené s ochutnávkou vín a prohlídkami vinařství. Na návštěvníky tak čeká příjemné odpoledne v unikátním prostředí ve společnosti domácích buchet a bublanin všeho druhu. K poslechu i tanci zahraje country skupina Mlha Revival.

FOTO: se svolením Moravské vinařské stezky
sobota 3. srpna, více informací

Kutání železa v Železném

Na každoročním setkání kovářů v Železném budete mít možnost. Na hřišti Horka představí své řemeslo kováři, řezbáři a další umělci. Mimoto to bude připraven doprovodný hudební program.

FOTO: se svolením města Železné
sobota 3. srpna, více informací

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením: města Železné, města Znojma Národní vinařské stezky, Brasil festu Brno

Štítky víkend, festival, okurky, moučníky, jídlo, řemeslo, karneval

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na brazilský karneval nebo festival moučníků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.