Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Peřina, potápěč nebo těstovina. V brněnské botanické zahradě vystavují sochy studenti umění

Sochy lidí, zvířat i všemožných věcí mohou lidé obdivovat mezi záhony, stromky a jezírky v botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Díla sochařů z Fakulty výtvarných umění VUT budou prostor zdobit od začátku července do začátku října na sedmém ročníku výstavy s názvem Sochy mezi květy.

Celou řadu sochařských výtvorů si mohou prohlédnout návštěvníci areálu Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Výstava Sochy mezi květy bude po celé léto k vidění ve všech zákoutích areálu zahrady, umělecká díla z prostoru mezi květinami a keříky zmizí prvního října.

Momentálně jsou vystaveny téměř dvě desítky soch od různých autorů. „Letos vystavujeme v zahradě a ve sklenících rekordních osmnáct děl,“ popsala mluvčí zahrady Hana Ondrušková.

Brněnskou botanickou zahradu zaplnily sochy vytvořené studenty

Botanická zahrada po roce opět ožila uměním. Jedenáct výtvorů mezi stromy, květinami i ve vodě mohou obdivovat návštěvníci výstavy Sochy mezi květy studentů sochařství z Vysokého učení technického (VUT). Expozici je možné navštívit od července do...

Svá díla v zahradě představují studenti ateliéru Socha 1 Fakulty výtvarných umění VUT pod vedením sochařů Tomáše Medka a Michala Gabriela. Oba akademici jsou významnými jihomoravskými umělci.

K vidění jsou díla znázorňující věci, zvířata i osoby. Umělci použili různé materiály a postupy, proto je každá socha originální. K vidění je například dřevěná těstovina, skleněná bublina nebo instalace z trubek či stahovacích pásků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky MUNI, VUT, botanická zahrada, umění, sochy, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peřina, potápěč nebo těstovina. V brněnské botanické zahradě vystavují sochy studenti umění  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.