Počasí dnes23 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Poznat řeckou kulturu nebo obdivovat živé sochy

Na poslední květnový víkend meteorologové předpovídají na jihu Moravy teploty okolo dvaadvaceti stupňů, sluníčko zůstane schované za mraky a v sobotu zaprší. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Dopravní nadšenci si prohlédnou stavbu velkého městského okruhu. Hrad Veveří ožije řeckou kulturou, ve Slavkově si lidé užijí zábavu se živými sochami. Milovníky přírody potěší vycházka mezi orchidejemi.

Prohlídka staveniště městského okruhu

Brňané nahlédnou na stavbu velkého městského okruhu, konkrétně úsek Žabovřeská. Lokalita bude přístupná od devíti do sedmnácti hodin ze tří směrů. Na místě nebude možné parkovat ani vstoupit s kočárkem, se zvířaty či na kole nebo bruslích.

Brňané se budou moci podívat, kam se za rok posunula stavba městského okruhu na Žabovřeské

Brňané budou v sobotu 25. května moci navštívit stavbu okruhu na Žabovřeské. Lokalita bude přístupná od devíti do sedmnácti hodin ze tří směrů. Na místě nebude možné parkovat ani vstoupit s kočárkem, se zvířaty či na kole nebo bruslích.

Řecké tradice dorazí do Brna

Sobota na hradě Veveří bude patřit všem přátelům Řecka a řecké kultury. Se svým bohatým kulturním, historickým a gastronomickým programem se již zařadila mezi tradiční akce konané na hradě. Součástí programu je také oblíbená taneční zábava, k řecké hudbě a tanci patří samozřejmě také řecké občerstvení a pochutiny.

FOTO: Hrad Veveří
sobota 25. května, více informací 

Živé sochy rozveselí Slavkov

Na slavkovský zámek se sjedou umělci ze všech koutů Česka, ale i ze zahraničí. Přehlídka živých soch a bodyartu nabízí fascinující podívanou znázorňující, kam až je lidská představivost schopna posouvat hranice tvořivosti a umění.

FOTO: Festival živých soch
sobota 25. května, více informací 

Vycházka za orchidejemi

Milovníci přírody se mohou těšit na vycházku do národní přírodní rezervace Zahrada pod Hájem u Velké nad Veličkou. Seznámí se s orchidejemi i dalšími vzácnými druhy rostlin.

FOTO: Dům přírody
sobota 25. května, více informací 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dům přírody, Festival živých soch, Hrad Veveří

Štítky víkend, socha, hrad, zámek, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Poznat řeckou kulturu nebo obdivovat živé sochy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.