Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Vyšší teploty zamíchaly s programem botanické zahrady. Výstavu kosatců museli posunout, dokud kvetou

Kosatce letos kvůli časnému nástupu vysokých teplot vykvétají dříve než obvykle. V Botanické zahradě a arboretu Mendelovy univerzity v Brně proto o dva týdny uspíšili termín pravidelné výstavy, při které mohou návštěvníci obdivovat květy různých barev přímo v záhonech. Výstava začíná dnes, potrvá do pondělka, informovala mluvčí univerzity Tereza Pospíchalová.

„Naše sbírka velkokvětých kosatců čítá více než 350 kultivarů, které jsou seřazeny podle barev a doby vyšlechtění, takže návštěvník může sledovat postupný vývoj květů v průběhu času," uvedl vedoucí botanické zahrady a arboreta Michal Pavlík.

Sbírka se rodí postupně od 70. let minulého století. První výstava věnovaná právě květům kosatců se uskutečnila v roce 1975. Letos se mohou návštěvníci těšit také na otevřené orchidejové skleníky.

Výstava je přístupná denně od 9:00 do 18:00. Vstup je možný pouze hlavním vchodem z třídy Generála Píky. Vjezd autem není možný. Nejjednodušší je využít městskou hromadnou dopravu a vystoupit na zastávce Bieblova.

Botanická zahrada a arboretum je výukové a účelové zařízení Mendelovy univerzity. V roce 1938 se rozkládala na dvou hektarech, postupně se rozšířila na nynějších 11 hektarů. Areál je rozčleněný do pěti tematických částí. Sbírky zahrnují například 4000 taxonů orchidejí, 2000 trvalek, 500 skalniček a 4000 dřevin.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně

Štítky příroda, kosatce, výstava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyšší teploty zamíchaly s programem botanické zahrady. Výstavu kosatců museli posunout, dokud kvetou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.