Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Zatančit si na majáles nebo obdivovat květiny v arboretu

Na druhý květnový víkend meteorologové předpovídají na jihu Moravy teploty okolo devatenácti stupňů, obloha zůstane zatažená. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Studenti si užijí majálesovou zábavu. Milovníky přírody potěší výstava kosatců v brněnském arboretu nebo myslivecký den na Špilberku. Fanoušci historie si užijí ukázky vojenského výcviku z dob třicetileté války na hradě Veveří.

Výcvik vojáků třicetileté války

Na nádvoří Přihrádku hradu Veveří předvedou členové spolku Corneta Moravia výcvik císařských arkebuzírů z období Třicetileté války. Návštěvníci uvidí výcvik vojáků s chladnými i palnými, život vojáků a markytánek v táboře nebo jiné střípky ze života vojenského ležení.

FOTO: Hrad Veveří
sobota 11. května, více informací 

Bohatý majálesový program

Majálesový program v Brně vyvrcholí v podobě majálesového průvodu a velkého open-air festivalu. Cílem pořadatelů je vytvořit největší český porevoluční majálesový průvod. Zapojí se šest hrajících alegorických vozů, na kterých zahrají známí interpreti československé scény.

FOTO: brněnský Majáles
sobota 11. května, více informací 

Den s myslivci na Špilberku

Na děti i dospělé čeká den plný přírody a dobrodružství. Na místě budou k dispozici sokolníci s dravci, myslivečtí trubači, lesní a myslivecká pedagogika, možnost vyzkoušet své lukostřelecké dovednosti, napodobování hlasů zvěře a mnoho dalšího. Pro děti je připravena soutěž, kde sbíráním razítek na stanovištích mohou získat drobné odměny.

FOTO: Hrad Špilberk
sobota 11. května, více informací 

Rozkvetlé kosatce v arboretu

Návštěvníci Botanické zahrady a arboreta MENDELU mohou letos rozkvetlé kosatce obdivovat kvůli počasí oproti původnímu plánu o dva týdny dříve. Sbírka velkokvětých kosatců čítá na více než 350 kultivarů, které jsou seřazeny podle barev a doby vyšlechtění, takže návštěvník může sledovat postupný vývoj květů v průběhu času. Návštěvníci se mohou těšit také na otevřené orchidejové skleníky.

FOTO: MENDELU
pátek 10. května – pondělí 13. května, více informací 

Ohodnoť článek

Foto MENDELU, Brněnský Majáles, Hrad Veveří, Hrad Špilberk

Štítky víkend, majáles, Špilberk, Veveří, MENDELU

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Zatančit si na majáles nebo obdivovat květiny v arboretu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.