Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na festival vína nebo závod historických aut

Na první květnový víkend meteorologové předpovídají na jihu Moravy teploty okolo jednadvaceti stupňů, místy se objeví mírné přeháňky. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Děti si zahrají na archeology. Mlsné jazýčky dospělých ocení festival vína, srdce milovníků starých vozů zaplesá při pohledu na Velorexy nebo historické vlaky.

Hurá do pravěku

Technické muzeum v Brně zve všechny malé i velké badatele na dobrodružný výlet do hluboké minulosti. Akce je vhodná i pro děti předškolního věku. Zájemci se sejdou na Větrném mlýně v Kuželově. Děti si vyzkouší práci historika, paleontologa i archeologa.

FOTO: TMB
sobota 4. května, více informací 

Jarní sraz Velorexů

Milovníky historických vozů potěší tradiční třídenní akce v Boskovicích a okolí, letos proběhne již šestadvacátý ročník. Tématem letošního srazu Velorexů je výlet do Zoo. Řidiči i spolujezdci si dovezou své oblíbené plyšové zvířátko, které se stane dalším členem posádky, která se v sobotu zúčastní závodu.

FOTO: Retro klub
pátek 3. května – neděle 5. května, více informací 

Historické vlaky do Lednice

Zájemci se mohou vydat do Lednicko-valtického areálu netradiční cestou a svézt se nostalgickým vlakem. Od začátku května do konce září jezdí o víkendech a státních svátcích z Břeclavi do Lednice a zpět historický motoráček Hurvínek. Prodej jízdenek probíhá ve všech pokladnách Českých drah nebo přímo ve vlaku.

FOTO: ČD
Od středy 1. května, více informací 

Festival vína ve Znojmě

NA akci mohou zájemci ochutnat nově zatříděná vína VOC Znojmo ročníku 2023, ale také nabídku starších ročníků, dobré jídlo a pestrý hudební program v  kulisách historického města. Hlavní program festivalu proběhne na Horním náměstí. Ze Slovácka přijedou soubory Hradišťánek a Dajánek s cimbálovou muzikou.

FOTO: VOC Znojmo
sobota 4. května, více informací 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TMB, ČD, VOC Znojmo, Retro klub

Štítky Víkend, víno, vlak, auto, veterán, závod, mlýn, archeolog, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na festival vína nebo závod historických aut  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.