Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na dostihy nebo si připomenout historii Brna

Na třetí dubnový víkend meteorologové předpovídají na jihu Moravy kolem deseti stupňů, hrotí také dešťové přeháňky. Brněnská Drbna přesto přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Nadšenci do historie ocení repliku slavné bitvy, sportovní fanoušci zase brněnské dostihy. Děti si užijí den země v zoo nebo farmářský den.

Osvobození Brna

U příležitosti výročí osvobození města Brna, pořádá spolek Acaballado akci připomínající tuto historickou událost. Na hradě Veveří návštěvníci uvidí jednotky sovětské a německé armády, jejich zbraně, výstroj a výzbroj. Vše vyvrcholí bitevní ukázkou připomínající střet, ke kterému zde mezi sovětskou a zbytky německé okupační armády došlo v roce 1945.

FOTO: Hrad Veveří
sobota 20. dubna, více informací 

Brněnské dostihy

Brněnská dostihová dráha ožije o víkendu první letošní akci. závodišti v Brně – Dvorskách se uskuteční pět rovinových dostihů, tři steeplechase a dva dostihy poníků v rámci Pony Ligy. Na návštěvníky čeká také bohatý doprovodný program.

FOTO: Dostihové závodiště Brno Dvorska
sobota 20. dubna, více informací 

Farmářský den

Farma Mezicestí ve Tvarožné Lhotě zve na zábavný den nejen pro děti. Zájemci se mohou podívat na farmu a poznat jehňátka, kůzlátka či telátka. Pořadatelé připravili mnoho aktivit, například jízdu na koni, lasování, lukostřelbu ad. Můžete ochutnat domácí sýry, klobásy či sirupy. Bude možné zakoupit si ručně vyráběné výrobky, ptačí budky nebo karpatské luční osivo. 

FOTO: Anna Pospíšilová
sobota 20. dubna, více informací 

Den země v zoologické

Oslavy Dne Země již patří k tradičním součástem dubnového programu v Zoo Brno. Mnoho zábavy, tvoření a zajímavostí čeká, jak na malé návštěvníky, tak také na celé rodiny. Těšit se mohou na sázení rostlinek, poznávání věcí podle smyslů, hry s tématikou plýtvání potravin, hra se tříděním odpadu, fotokoutek a interaktivní papírová stěna. Za splnění úkolů budou pro děti nachystány drobné odměny.

FOTO: Zoo Brno
sobota 20. dubna, více informací 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová, Zoo Brno, Hrad Veveří, Dostihové závodiště Brno Dvorska

Štítky víkend, zoo, Zoo Brno, zvířata, farma, bitva, historie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na dostihy nebo si připomenout historii Brna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.