Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do řemeslné dílny nebo ovocného sadu

Na třetí březnový víkend meteorologové předpovídají na jihu Moravy nadprůměrné teploty přes dvanáct stupňů, v sobotu ale zaprší. Brněnská Drbna opět přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Děti potěší vítání jara v brněnské zoo, kutily zase řemeslní dílna. Celá rodina může vyrazit do nově otevřeného Domu přírody nebo na procházku ovocným sadem s ochutnávkou.

Otevření Domu přírody Bílých Karpat

V sobotu se otevírá nově vybudovaný Dům přírody Bílých Karpat. Jedná se o moderní návštěvnické středisko chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, které bylo postaveno na břehu řeky Moravy v historickém centru města Veselí nad Moravou. Návštěvníci se mohou těšit na prohlídku expozice, ale i přírodovědné filmy, ornitologickou vycházku, vycházku za brouky a ptáky zámeckého parku a vycházku za jarní květenou.

FOTO: Dům přírody
sobota 16. března, více informací

Vítání jara v zoo

V sobotu se v Zoo Brno děti mohou těšit na symbolické vyhnání zimy v podobě Morany, zdobení líta, neboli živého stromku, a vítání jara. Připravená bude taká soutěžní stezka nebo speciální komentovaná krmení. Pro nejmenší navíc připravili pohádku Zvířátka a Petrovští, soutěž, malování na obličej i křídami na zem.

FOTO: ZOO Brno
sobota 16. března, více informací

Ochutnávka v ovocném sadu

Majitelé veřejnosti otevřou meruňkový sad v Němčičkách. Těšit se návštěvníci mohou na ochutnávku produktů, piknik, opékání špekáčků, focení a další program. Majitelé ovoce pěstují jak k přímé spotřebě, tak k dalšímu zpracování. Suší, lisují nektar, vaří sirup, džem a povidla. 

FOTO: Z Gálových sadů
sobota 16. března , více informací 

Dílna pro amatérské kutily

Ve středisku vilného času v centru jihomoravské metropole najdou zázemí všichni kutilové, kteří by si rádi vlastnoručně vyrobili kus nábytku. Pro ty, kterým chybí vám dílna, nářadí nebo zkušenosti, v brněnských Lužánkách připravili workshop s lektorem Janem Oprchalem.

FOTO: Technika v Lužánkách
sobota 16. března, více informací

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Brno, Technika Lužánky, Dům přírody, Z Gálových sadů

Štítky víkend, sad, zoo, dílna, Brno, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do řemeslné dílny nebo ovocného sadu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.