Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do balónkové zoo nebo pomáhat přírodě po tornádu

Na druhý březnový víkend meteorologové předpovídají na jihu Moravy nadprůměrné teploty přes deset stupňů, sluníčko ale zůstane schované za mraky. Brněnská Drbna opět přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Děti potěší obrovská zvířata z balónků, dospěli si vychutnají domácí likéry a pomazánky na festivalu nebo ocení výstavu vín. Celá rodina může vyrazit na sázení stromů do oblasti poškozené tornádem.

Zábava mezi balónky

V brněnském obchodním centru Dornych pracovníci nachystali pro děti balónkovou zoo. Na ty nejmenší čekají oblíbená zvířátka z balónků, hádanky, soutěže o odměny nebo zdobení perníčků. Zájemci si také vyrobí sliz nebo si nechají pomalovat obličej.

FOTO: Balónkář
pátek 8. března – neděle 10. března 2024, více informací

Festival alkoholu i pochutin

Mezi pálenkami a likéry lidé na festivalu ve Svatobořicích-Mistříně najdou různé speciality například z hlohu, jeřabin, zimolezu kamčatského či netradiční pálenky z ananasů, banánů nebo borůvek. Největší podíl budou mít pálenky z tradičního ovoce. K náročné ochutnávce přijde vhod konzumace domácích pomazánek, kterým lidé mohou dát hlas při tradičním souboji o nejlepší pomazánku koštu.

FOTO: České rekordy
sobota 9. března 2024, více informací

Pomoc přírodě po tornádu

Malí i velcí mohou v sobotu pomoci obohatit Moravskou Novou Ves, která byla zasažena v roce 2021 tornádem, o množství stromů. Hnutí Brontosaurus zorganizovalo výsadbu ovocných a dalších listnatých stromů v okolí po přírodní katastrofě opraveného kostela. S sebou organizátoři doporučují pracovní rukavice a oblečení, občerstvení i nářadí bude zajištěno.

FOTO: Hnutí Brontosaurus
sobota 9. března 2024, více informací 

Výstava a soutěž vín

Tradiční výstava vín v Čejkovicích je rovněž soutěžní přehlídkou. Lidé mohou na jedné z největších výstav vín v regionu ochutnat širokou škálu vín od malých i velkých producentů. Občerstvení bude zajištěno po celý den v místní restauraci, k poslechu a tanci bude hrát cimbálová muzika.

FOTO: Národní vinařské centrum
sobota 9. března 2024, více informací

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Balónkář, České rekordy, Hnutí Brontosaurus, Národní vinařské centrum

Štítky víkend, tornádo, příroda, víno, pomazánka, výstava, soutěž, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do balónkové zoo nebo pomáhat přírodě po tornádu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.