Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Heidi v novém kabátě. Městské divadlo Brno uvádí českou premiéru muzikálu s dětskými herci

Brněnské Městské divadlo dnes odehraje českou premiéru německého romantického muzikálu Heidi. Ten vznikl na motivy knihy Heidi, děvčátko z hor od švýcarské spisovatelky Johanny Spyri. Poprvé se v hlavních rolích představí dětští herci.

Režisér muzikálu má s příběhem několik předchozích zkušeností

Příběh osiřelé holčičky Heidi napsaný Johannou Spyri byl od roku 1880, kdy kniha vyšla poprvé, přeložen z německého originálu do více než padesáti jazyků. Pohádka „o děvčátku z hor“ byla dokonce zapsána na Seznam světového a kulturního dědictví UNESCO a dočkala se také několika filmových či televizních zpracování. Tentokrát se do nové adaptace pustilo Městské divadlo Brno.

Ačkoliv se jedná o českou premiéru muzikálu, v Brně se představení Heidi zkoušelo několikrát. „Už dvakrát jsme ji totiž s naším realizačním týmem připravovali pro zahraniční scény. Vždy to bylo v němčině a pokaždé to také byl mezinárodní tým herců, který v představení účinkoval,“ řekl Novinkám autor úpravy a režisér muzikálu Stanislav Moša.

Nejdříve muzikálové zpracování pohádky režíroval pro Vídeňské divadlo v roce 2019. Loni pak pro divadlo v německém Ingolstadtu.

V hlavních rolích se poprvé představí dětští herci

Přestože má režisér Moša s tímto muzikálem zkušenosti i pro něj je brněnské představení v něčem nové. Doposud dětské role hráli mladí dospělí herci, které nyní nahradí děti. Hlavní role tak ztvární herci z Dětské muzikálové školy, kteří už dříve hráli v muzikálu Matilda. „Když příběh o dětech vyprávějí skutečně děti, inscenace získává nový náboj a magii,“ dodal k obsazení Moša.

Divadelní představení Heidi se v Městském divadle Brno hraje od 20. ledna každý den až do 3. února.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městské divadlo Brno

Štítky premiéra, muzikál, Heidi, děti, Městské divadlo Brno

Heidi v novém kabátě. Městské divadlo Brno uvádí českou premiéru muzikálu s dětskými herci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.