Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za hudbou, vínem nebo klauny

Jih Moravy zažil mrazivý týden, podle meteorologů o víkendu teploty stále zůstanou pod nulou. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, kde si užít volné chvíle i v nepříznivém počasí. Děti láká karneval plný bublifuků, deváťáci si vyberou střední školu. Dospělí si užijí degustaci dobrého vína nebo dlouho očekávané znovuotevření hudebního klubu.

Jihomoravské školy otevřou dveře

Střední školy na jihu Moravy se v sobotu otevřenou veřejnosti v rámci celokrajského dne otevřených dveří. Deváťáci, kteří budou za pár týdnů podávat přihlášky na střední, nahlédnou do prostředí školy, získají lepší povědomí o vzdělávacím programu i nabízených aktivitách. Seznámí se také s učiteli a staršími spolužáky.

FOTO: JMK
sobota 13. ledna 2024 více informací 

Karneval s klaunem a bublifuky

Děti si v neděli zaskotačí s klauny na karnevalu v Rosicích na Brněnsku. V kulturním domě pořadatelé chystají zábavné soutěže, hry a dětskou diskotéku, na které si ratolesti zatančí obklopené bublinami. Když už návštěvníky rozbolí nohy, mohou usednout k tvořivým dílničkám.

FOTO: KIC Rosice
neděle 14. ledna 2024 více informací 

Košt vín s cimbálovou muzikou

Do malé obce Zaječí na Břeclavsku se v sobotu sjedou milovníci dobrého vína. Vinaři zvou do svých sklepů na tříkrálový košt a slibují pětatřicet vzorků opojného moku. K dobré náladě přispěje cimbálová muzika a hladové žaludky uspokojí pochutiny od lokálních výrobců.

FOTO: Vinařské centrum
sobota 13. ledna 2024 více informací 

Otevření oblíbeného klubu

Hudební klub Melodka musel opustit své stávající prostory v centru jihomoravské metropole, nový domov ale našel v brněnském Králově Poli. V pátek večer se na nové adrese uskuteční velkolepé zahájení nové sezony. Pořadatelé zajistili čtyři hudební koncerty, kterými se pokřtí nové podium.

FOTO: Melodka
pátek 12. ledna více informací 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto JMK, KIC Rosice, Melodka, Vinařské centrum

Štítky víkend, karneval, víno, klub, košt, bublifuk, střední školy, Brno, Jihomoravský kraj

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za hudbou, vínem nebo klauny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.