Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na pochod švihlé chůze nebo za mimozemšťany

Na jižní Moravě už po sněhu nejsou ani památky, podle meteorologů ale o víkendu přituhne a na celý kraj se snesou bílé vločky. Brněnská Drbna v novém roce přináší první pravidelnou várku tipů, kde si užít volné chvíle. Děti láká pohádkové divadlo nebo mimozemská zoo, dospělí mohou leden odstartovat dobrými skutky. Po svátečním lenošení se navíc znovu otevírají různá sportoviště.

Zvířata z jiné planety

V oblíbeném vyškovském zooparku přivítali nové přírůstky. V Hanáckém statku návštěvníky čekají mimozemští mazlíčci, ovšem pouze na papíře. Umělci pomocí umělé inteligence vytvořili rozsáhlou výstavu plnou vizualizací z cizích planet. Zájemci se tak dozvědí, jak by vypadala zoo třeba na Jupiteru či jací tvorové by se mohli pást v kráterech Marsu.

FOTO: Zoo Vyškov
pátek 1. prosince 2023 – středa 31. ledna 2024 více informací 

Brňané nazují brusle

K zimním radovánkám v jihomoravské metropoli se začátkem ledna opět vrací oblíbená zimní atrakce. Na veřejná kluziště za Lužánkami a ve Vodově ulici se po sváteční pauze vrátí milovníci bruslení. Bruslaři se také stále proženou po brněnském moři i na regionálních kluzištích či v halách.

FOTO: MČ Brno-střed
úterý 2. ledna 2024 – čtvrtek 29. února 2024 více informací

Pohádkové odpoledne pro nejmenší

V zimním období se na Znojemské Besedě pravidelně schází děti na takzvané Nedělní pohádky. V divadle na ně jednou za měsíc čeká padesátiminutové divadelní představení. Přijít mohou děti už od dvou let, tuto neděli se mohou těšit na Zimní pohádku.

FOTO: Znojemská Beseda
nedělě 7. ledna 2024 více informací 

Sbírka pro ohrožené děti

Při procházce centrem města mohou lidé udělat dobrý skutek a přispět do sbírky hygienických potřeb pro děti v nouzi. Vítané jsou například dětské vlhčené ubrousky, papírové kapesníčky, dětské pleny či krémy a olejíčky. Potřeby, které se během sbírky nashromáždí, pořadatelé darují dětským domovům a klokánkům v Brně.

úterý 2. ledna 2024 - středa 31. ledna 2024 více informací 

Pochod švihlé chůze

Poskakující děti i lidé v maskách provozující krkolomné pohyby budou v centru jihomoravské metropole k vidění v nedělní odpoledne. Akce je inspirovaná britskou komediální skupinou Monty Python a skečem o švihlé chůzi. Cílem bude obelisk v Denisových sadech.

FOTO: Silly Walks
neděle 7. ledna 2024  více informací 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Vyškov, MČ Brno-střed, Znojemská Beseda, Pixabay, Silly Walks

Štítky jižní Morava, Brno, Vyškov, Znojmo, víkend, zoo, bruslení, pohádky, sbírka, pochod

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na pochod švihlé chůze nebo za mimozemšťany  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.