Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brněnské moře čeká na první bruslaře. Sezonu zahájí i další kluziště

K adventním radovánkám v jihomoravské metropoli se začátkem prosince připojí i další zimní atrakce. Na oblíbená kluziště za Lužánkami a ve Vodově ulici se vrátí milovníci bruslení, kteří si sport užijí až do konce února. Poprvé se také projedou na ledové ploše ve zrekonstruovaném parku na Moravském náměstí.

Po několikaměsíční pauze se do Brna vrací zima a s ní i každoroční oblíbené aktivity. Kromě vánočních trhů, které jsou už v plném proudu, je o zábavu postaráno i pro nadšené bruslaře. Od 1. prosince do posledního únorového dne najdou tradičně útočiště v areálu za Lužánkami a ve Vodově ulici.

Obout brusle můžou návštěvníci i každý všední den od 15 do 20 hodin, o svátcích a víkendech si zabruslí od 9 do 20 hodin. „Obě kluziště převážně v dopoledních hodinách poslouží jako tréninkové plochy amatérským hráčům hokeje. Při výuce je budou moci využívat také školy. Pro hráče hobby hokeje nabízejí obě kluziště i večerní pronájmy,“ uvedla mluvčí městské společnosti Starez-Sport Michaela Dittrichová.

Pro ty, kteří nemají brusle doma, je v obou areálech připravená půjčovna. Za Lužánkami lze také vyzkoušet kovové trenažéry pro výuku malých bruslařů. Na druhé ploše pod širým nebem se osvědčilo moderní ozvučení ledové plochy, které zaujalo především děti.

Právě těm 5. prosince ve Vodově rozdá sladkosti Mikuláš, o tři dny se v odpoledních v blocích obě sportoviště otevřou lidem zdarma a bez nutnosti rezervace. Další doprovodné akce, jako je představení krasobruslařů, ale čekají i na dospělé. Za jednorázové vstupné za Lužánkami lidé zaplatí 120 korun, ve Vodově potom o deset korun víc.

Od Jošta k brněnskému moři

Zvědaví sportovci letos otestují také led na takzvaném brněnském moři. Do opraveného parku na Moravském náměstí se bruslák přesunul z plácku pod sochou markrabětě Jošta.


V minulých letech si rodiny s dětmi užívaly bruslení pod nohami sochy Jošta. FOTO: Michal Šťastný

Podle městské části Brno-střed, která sportoviště organizuje, vyjde provoz na několik milionů korun. Zároveň se počítá, že náklady částečně pokryjí prodané vstupenky. Za základní lístek zájemci dají 100 korun. „Kluziště bude v provozu denně ve čtyřech blocích. Pokud počasí dovolí, je provoz plánován až do konce února 2024,“ uvedla za oddělení vnějších vztahů Kateřina Kubíková

Provoz slavnostně odstartuje 1. prosince v 17 hodin padesát krasobruslařek a krasobruslařů z TJ Stadion Brno, kteří si pro návštěvníky připravili exhibiční vystoupení inspirovaná blížícími se Vánocemi. Atmosféru podtrhnou světelné efekty z dílny designerského studia Visualove. Od 19 hodin se led otevře i pro veřejnost a vstup bude zdarma až do 21 hodin. 

Ani prostor u panovníka z dynastie Lucemburků o adventu nezůstává prázdný. Už několik dní je opět zaplněný dřevěnými stánky, kolotočem a dokonce se na něm poprvé objevil vánoční stromeček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MČ Brno-střed/Facebook

Štítky Brno, Vánoce, zima, bruslení, sport, zimní sport, kluziště, Moravské náměstí, Jošt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Šálovský

Brněnský moře byl, je a vždycky bude PRYGL Tohle pojmenování louže na Moraváku vymyslel kdo? Nějakej cajzl?

Čtvrtek, 30. listopadu 2023, 05:20Odpovědět

Brněnské moře čeká na první bruslaře. Sezonu zahájí i další kluziště  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.