Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Truffaldino v nesnázích aneb jak správně servírovat pokrmy a informace?

PR článek

Obchodník Pantalone de Bisognosi má dceru, kterou právě zasnoubil se synem doktora Lombardiho. Mladému páru se záhy zhroutí svět, když se ukáže, že původní bohatý snoubenec dívky není mrtev, jak si všichni mysleli. 

Právě přijel do Benátek se sluhou Truffaldinem a hodlá se oženit. Jeho totožnost je však podezřelá, neb se více než o dívku, zajímá o to, aby získal peníze a čas. Navíc stále zapomíná na to, že i sluha se musí někdy najíst. Zoufale hladový Truffaldino se pod příslibem obědu, proto nechá najmout dalším pánem – tajnůstkářem prudké povahy. Tím se spustí lavina nedorozumění a neočekávaných zápletek, které přináší stále nová šokující odhalení. 

Ve slavné roli lišáckého Truffaldina se uvidíte Viktora Kuzníka, laureáta letošní Thálie v kategorii Činoherec do 33 let. Mazaný sluha ale není zdaleka jedinou postavou, která vás v inscenaci bude bavit. Těšit se můžete také na benátského obchodníka Pantalona v podání Petra Kubese a jeho dceru Clarice, kterou zahraje hostující herečka Lenka Netušilová. Tereza Groszmannová se představení v neméně zábavné roli její služky Smeraldiny. A opomenout nesmíme ani advokáta Lombardiho v podání Petra Bláhy a Jakuba Svojanovského v roli jeho syna Silvia. V roli Beatrice uvidíte Zuzanu Černou a jejího nápadníka Florinda zahraje Ivan Dejmal. Roli hostinského Brighella zahraje Martin Sláma a v roli Sergia uvidíte Romana Blumaiera.

Nejslavnější komedie Carla Goldoniho (1707–1793) vychází z humorného kontrastu lidských tužeb – zatímco jedni vkládají veškerou energii do toho, aby si mohli vzít svůj milovaný protějšek, druzí usilují o to, aby se dosyta najedli. A protože nehodlají ve svých tužbách ustupovat, nejvíc tím komplikují život sami sobě. Legendárního Sluhu dvou pánů, který baví publikum už od roku 1745, bude na jevišti Mahenova divadla režírovat Martin Glaser.

Premiéra: 19. ledna 2024 v Mahenově divadle

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Divadlo, ND, Premiéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olga Berankova

proc porad na Husove ulici vlaji cizi vlajky a to jeste na skolach besednim dome

Neděle, 17. prosince 2023, 07:14Odpovědět

Truffaldino v nesnázích aneb jak správně servírovat pokrmy a informace?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.