Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za čerty či Napoleonem nebo na brusle

Jihomoravskou metropoli zasypaly první sněhové vločky a podle meteorologů o víkendu vydatně zasněží. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, kde si ve volných dnech užít nejen zimní radovánky. Děti si zabruslí, vychutnají vánoční atmosféru v ZOO nebo navštíví čerty v jeskyni či na zámku. Dospělí se podívají na knižní jarmark, nahlédnou do dílen módních návrhářů nebo si připomenou bitvu u Slavkova

Rekonstrukce bitvy u Slavkova

Před více než dvěma sty lety se na jižní Moravě střetli tři císaři v bitvě u Slavkova. Historičtí nadšenci zásadní konflikt evropské historie každoročně připomínají rekonstrukcí bitvy a ani letos tomu nebude jinak. Pořadatelé upozorňují, že akce nemá být oslavou válečného střetu ani postavy Napoleona, ale pouze připomínkou historických událostí. Akce k výročí bitvy tak v neděli skončí pietním aktem na Mohyle míru.

FOTO:  Michaela Weccker/Austerlitz
pátek 1. prosince – neděle 3. prosince více informací 

Brňané nazují brusle

K adventním radovánkám v jihomoravské metropoli se začátkem prosince připojí i další zimní atrakce. Na oblíbená kluziště za Lužánkami a ve Vodově ulici se vrátí milovníci bruslení. Poprvé se také projedou na ledové ploše ve zrekonstruovaném parku na Moravském náměstí.

FOTO: MČ Brno-střed/Facebook
pátek 1. prosince – únor 2024 více informací 

Vánoční stromeček pro zvířátka

V sobotu odpoledne pracovníci brněnské ZOO rozsvítí vánoční strom na tradičním místě u expozice Beringia. Děti se můžou těšit na jarmark řemesel, komentované krmení neb mikulášské balíčky s překvapením.

FOTO: ZOO Brno
Sobota 2. prosince více informací 

Pekelníci v jeskyni Výpustek

Jeskyni Výpustek u Křtin v Moravském krasu o víkendu obsadí čerti, kteří si pro děti přichystali zábavný program i divadelní představení. Každé dítko navíc za statečnost od Nebeské kanceláře dostane certifikát hodného potomka a mikulášský ozdobený perníček.

FOTO: Jeskyně Výpustek
sobota 2. prosince – neděle 3. prosince více informací 

Mikulášský parní expres

V sobotu po obědě z brněnského dolního nádraží vyjede speciální mikulášský vlak. Osobák poháněný parou zaveze zájemce do Oslavan, kde na ně bude čekat čertovský zámek plný pekelné zábavy, vánoční jarmark nebo výstava betlémů v zámecké kapli. Večer vlak všechny dopraví zpět do jihomoravské metropole

FOTO: České dráhy
sobota 2. prosince více informací 

Módní návrháři otevřou dílny

Ne nadarmo se Brnu moravský Manchester. V posledních letech začala v tomto městě tvořit řada módních návrhářek a návrhářů, kteří o víkendu otevřou své ateliéry veřejnosti. Brněnská studia jsou místem, kde vzniká oblečení pro ženy, muže a děti i, a kde zájemci najdou také módní doplňky. Lidé uvidí, jak se oblečení šije nebo jaké jsou nejnovější trendy.

FOTO: Go to Brno
pátek 1. prosince – sobota 2.  více informací 

Knižní jarmark a besedy s autory

V Moravská zemská knihovna a Knihovna Jiřího Mahena o víkendu zahájí akci Knihy v Brně. Adventní knižní jarmark láká k nákupu knih pod stromeček, zájemci se ale setkají i s autory, nakladateli a překladateli, kteří připravili bohatý doprovodný program určený dětem i dospělým.

FOTO: Pixabay
pátek 1. prosince - sobota 2. prosince více informací

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michaela Weccker/Austerlitz, MČ Brno-střed/Facebook, ZOO Brno, Jeskyně Výpustek, České dráhy, Go to Brno, Pixabay

Štítky Brno, Slavkov, Oslavany, čert, Mikuláš, bruslení, Napoleon, vlak, ZOO, knihy, móda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za čerty či Napoleonem nebo na brusle  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.