Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Vzpomínat na historii či ochutnávat víno a čokoládu

Brnem se podle meteorologů o prodlouženém víkendu proženou mírné přeháňky. Brněnská Drbna přesto přináší pravidelnou várku tipů, kde volný čas strávit. Děti si zaskotačí v balónkovém království, dospělí si vychutnají víno a kvalitní čokoládu, nakoupí u lokálních tvůrců nebo zavzpomínají na sametovou revoluci.

Festival Brněnský sedmnáctý

V pátek si lidé po celém Česku připomenou čtyřiatřicet let od sametové revoluce. Na náměstí Svobody v Brně jako symbol historické události zazní přesně v sedmnáct hodin a jedenáct minut skladba Modlitba pro Martu následovaná státní hymnou. Celé odpoledne zpříjemní cimbálová muzika, autorské čtení nebo lampionový průvod. Na Moravském náměstí návštěvníci shlédnou divadelní představení Putin lyžuje, které upozorňuje na vrtkavost svobody a demokracie.

FOTO: Brněnský sedmnáctý
pátek 17. listopadu
více informací

Balónkové království pro děti

Děti se o víkendu na brněnském výstavišti přenesou do světa fantazie a kouzel. Zaskotačí si v obrovském zámku z více než šedesáti tisíc ekologických balónků. V pohádkovém království na ně čekají draci, Mimoni, Sněhurka a mnoho dalších oblíbených hrdinů. Nebude chybět ani malování na obličej, vyrábění z balónků nebo několik skákacích hradů.

FOTO: Go to Brno
pátek 17. listopadu–⁠neděle 19. listopadu
více informací

Čokoládový festival

Brněnským výstavištěm se o víkendu bude linout neodolatelná vůně čokolády. Návštěvníci se ponoří do světa oblíbené pochoutky a vyzkouší pralinky, ale i čokoládu v netradičních podobách. Všechny dobroty od výrobců budou k zakoupení domů. Děti i dospělí si zasoutěží o sladké ceny nebo se přiučí při cukrářských workshopech.

FOTO: Čokoládový festival
pátek 17. listopadu–⁠nedělě 19. listopadu
více informací

Svatokateřinské slavnosti vína

V Mutěnicích na Hodonínsku si připravili rozsáhlou ochutnávku vín, která návštěvníky zavedou do různých světů chutě a vůně. Letos ve vesnici otevřou šestnáct sklepů, k degustaci bude hrát cimbálová muzika a hladové žaludky zasytí kachna se zelím a knedlíkem.

FOTO: Víno z Mutěnic
sobota 18. listopadu
více informací

Řemeslný jarmark

Pomalu, ale jistě se blíží vánoční čas. K nákupům originálních dárků pro blízké návštěvníky láká MINT market do brněnské tržnice. Na výběr budou výrobky od více než stovky českých značek. Prostory provoní sójové svíčky, lokální delikatesy nebo bio kosmetika. Na své si přijdou i milovníci módy, které zaujme oblečení pro malé i větší, šperky ze všech možných materiálů a kabelky nejrůznějších velikostí a tvarů.

FOTO: MINT market
pátek 17. listopadu–⁠sobota 18. listopadu
více informací

Sraz fanoušků fantasy seriálu

Do brněnských Medlánek se sjedou fanoušci kultovního britského seriálu Doctor Who. Na nadšence čekají tematická promítání, soutěže, vyrábění rekvizit, vědomostní kvízy, ale i vědecké přednášky o seriálových fenoménech, jako je cestování časem. Oslavy budou velké, protože letos uplynulo od premiéry seriálu šedesát let.

FOTO: Michal Svojanovský
pátek 17. listopadu–⁠ neděle 19. listopadu
více informací

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Brněnský sedmnáctý, Go to Brno, Čokoládový festival, Víno z Mutěnic, MINT Market, Michal Svojanovský

Štítky Brno, víkend, čokoláda, víno, děti, balonky, pohádky, tržnice, seriál, festival, revoluce, hymna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Vzpomínat na historii či ochutnávat víno a čokoládu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.