Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za potkanem Edou nebo na výlov rybníka

První listopadový víkend s sebou přináší sychravé počasí a ručičky teploměru se nevyšplhají nad deset stupňů. Brněnská Drbna přesto přináší pravidelnou várku tipů, kde volný čas strávit. Děti ocení výstavu oblíbeného večerníčku nebo uspávání broučků, dospělí se mohou vydat pro kapry nebo na svatební veletrh.

Do Znojma přijeli Krysáci

Děti i dospělí zavzpomínají na oblíbenou pohádku o krysích hrdinech. Hubert a Hodan, pokusný potkan Eda i sádrový trpaslík Ludvík a mnoho dalších rekvizit z natáčení jsou k vidění ve Znojemské Besedě. Návštěvníci se dozví, jak večerníčkový seriál vznikal a jak vypadaly rekvizity. K výstavě se navíc váže několik doprovodných akcí, například čtení z knihy Krysáci od Jiřího Žáčka nebo divadelní představení na motivy tohoto večerníčku.

FOTO: Znojemská Beseda
středa 1. listopadu-neděle 31. prosince
 více informací

Rybí speciality v Jedovnicích

Rybník Olšovec na Blanensku v sobotu rybáři připraví na zimu a začnou s výlovem. Kromě samotného zážitku ze pozorování rybářů a pohodové atmosféry se návštěvníci dočkají chutných specialit a domů si odnesou i živé kousky. Rybáři lákají na amury, štiky nebo candáty, a hlavně na vyhlášené Jedovnické kapry, kteří se pyšní označením Regionální produkt Moravského krasu.

FOTO: Kemp Olšovec
sobota 4. listopadu
více informací

Uspávání broučků ve Slavkově

Udeřil podzim a nastává čas, kdy se příroda pomalu začíná připravovat na příchod zimy. Je potřeba uspat všechny broučky, aby se na jaře mohli vrátit na prosluněné louky. V sobotu děti ve Slavkově přírodě pomohou a při oblíbené venkovní hře se na celé odpoeldne zabaví, vyluští několik hádanek a zjistí zaklínadlo, které broučky uspí.

FOTO: Slavkovák
sobota 4. listopadu
více informací

Plánování veselky ve Valticích

V sobotu se jízdárna ve Valticích promění v obrovský svatební salon. Nejen ti, kteří svatbu v brzké době plánují, mohou obdivovat nejmodernější společenské šaty, originální šperky, rozmanité květinové výzdoby a nejnovější trendy v líčení. K prohlídce navíc otevřou zámeckou kapli, která je pro obřady oblíbeným místem.

FOTO: Národní pamárkový ústav
sobota 4. listopadu
více informací

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slavkovák, Znojemská Beseda, Národní památkový ústav, Kemp Olšovec

Štítky jižní Morava, víkend, výlov, večerníček, brouci, svatba, tipy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za potkanem Edou nebo na výlov rybníka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.