Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za komiksy, burčákem nebo experimenty s ovocem

Padá listí, sklízí se ovoce, podzim už je zkrátka v plném proudu. S blížícím se víkendem přichází Brněnská Drbna s pravidelnými tipy na trávení volných chvil za proměnlivého říjnového počasí. K navštívení zve například komiksový festival, burčákový pochod nebo den archeologie.

Ovocné experimenty ve VIDA!

Děti se o víkendu zabaví i přiučí v zábavním vědeckém parku VIDA!. Výzkumníci sklidili podzimní ovoce a zeleninu, které však neposlouží k jídlu, ale k pokusům. Návštěvníc se například dozví, proč při krájení cibule brečí. Vyzkouší si také získávání přírodního barviva a vyrobí ovocnou sopku nebo elektřinu z jablka.


FOTO: VIDA!
sobota 14. října‑neděle 15. října
Více informací

Komiksy v brněnské Káznici

Na své si tento víkend přijdou také milovníci kreslených příběhů v brněnské Káznici. Mezinárodní komiksový festival KOMA láká na výstavy, živé malování, filmové projekce, různé workshopy a hlavně na komiksový trh. Nebudou chybět ani koncerty a divadlo. Většina programu je přístupná zdarma a o zábavu budou mít postaráno dospělí i děti.


FOTO: KOMA
čtvrtek 12. října‑neděle 15. října
Více informací 

Víno a turistika v Mutěnicích

Příjemné s užitečným, tedy víno s turistikou, spojí zájemci v Mutěnicích na Hodonínsku. Burčákový pochod dlouhý podle individuálních sil pět až třináct kilometrů účastníky provede malebnou krajinou jižní Moravy. Cestou si pochutnají na burčáku, víně a dalších místních pochutinách.


FOTO: Mutěnice
sobota 14. října
Více informací

Archeologie ve Znojmě

Sobotní odpoledne v Jihomoravském muzeu ve Znojmě bude patřit archeologii. Návštěvníci si připomenou Františka Vildomce a jeho nález, Hlubokomašůveckou venuši. Děti si náročnou práci archeologa vyzkouší na vlastní kůži. Budou hledat a slepovat jednotlivé keramické střepy, aby si vytvořily odznáček s podobou venuše. Pro dospělé je připravená komentovaná prohlídka expozice Pravěcí zemědělci.


FOTO: Jihomoravské muzeum ve Znojmě/web
sobota 14. října
Více informací

Farmářské trhy v Židlochovicích

Podzimní Žerotínské farmářské trhy v Židlochovicích na Brněnsku lákají na pestrou škálu čerstvých produktů od tuzemských prodejců. Lidé si v sobotu mohou přijít na náměstí Míru nakoupit čerstvé ovoce a zeleninu, maso, uzeniny i řemeslné výrobky od téměř sedmdesáti prodejců.


FOTO: Židlochovice
sobota 14. října
Více informací

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KOMA, VIDA!, Město Mutěnice, Město Židlochovice, Jihomoravské muzeum ve Znojmě

Štítky jižní Morava, tipy, víkend, Brno, kultura, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za komiksy, burčákem nebo experimenty s ovocem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.