Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Brně končí bruslení pod nohama Jošta. Kluziště se přesune na opravené náměstí

Bruslení pod sochou moravského markraběte Jošta definitivně končí. I když se zimní radovánky pod uměleckým dílem už neuskuteční, lidé o oblíbenou atrakci nepřijdou. Kluziště se přesune na nově zrekonstruovaný park na Moravském náměstí, kde bude ledová plocha v době vánočních trhů na místě vodního prvku.

Bruslení pod sochou panovníka z dynastie Lucemburků mělo tradici od roku 2017. Každoročně ledová plocha o rozloze bezmála osm set metrů čtverečních lákala tisíce milovníků zimních sportů. V posledních letech ale příznivci rychlých nožů museli zážitek oželet. Vidle do pořadatelství hodil covid, výstavba olympijského parku a nebo rekonstrukce plochy na Moravském náměstí, z nějž se přesunuly vánoční stánky právě k Joštovi. 

Nyní úřad městské části Brno-střed, který bruslák organizoval, oznámil, že se bruslení po letech vrací. Novinkou je, že se odehraje na novém místě. Bruslák se bude stavět na stávající ploše vodního prvku v parku na Moravském náměstí. Už během rekonstrukce jsme s jeho umístěním v parku počítali. Kluziště bychom chtěli uvést do provozu ke konci listopadu, vše však bude záviset na počasí. V parku bychom rádi opět umístili i vyhlídkové kolo, vánočně prostor vyzdobili a občerstvení zajistí kavárna Parq,“ sdělila mluvčí městské části Brno-střed Kateřina Dobešová.

Podle  městské části vyjde provoz na několik milionů korun. Zároveň se počítá, že náklady částečně pokryjí prodané vstupenky. „Městská část Brno-střed kluziště neprovozuje za účelem zisku, ale jako službu Brňanům. Ideální stav je, pokud se uhradí náklady na provoz. I letos budou od ledna do parku chodit bruslit děti z mateřských a žáci ze základních škol jako tradičně v rámci školní výuky zdarma,“ dodala Dobešová k novince adventních trhů na Moravském náměstí, které má městská část společně s adventem na Zelném trhu na starost. 

„Prostor u Jošta bude opět letošní Vánoce zaplněn. Stalo se velmi pěknou tradicí, že se zde mohou prezentovat neziskové organizace, kterým poskytuje stánky městská část zdarma. Bude zde opět zde umístěn dětský kolotoč a plocha tak bude zase soužit rodinám s dětmi. Chystáme sem také několik novinek, kterými náměstí oživíme,“ uzavřela Dobešová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Moravské náměstí, Kluziště, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně končí bruslení pod nohama Jošta. Kluziště se přesune na opravené náměstí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.