Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Moravské náměstí v Brně přistál obří brouk. Láká na výstavu hmyzích soch

Centru jihomoravské metropole už několik dní kraluje socha nosorožíka filipínského v nadživotní velikosti. Šestimetrový model Brňany láká na ojedinělou výstavu MegaBrouci, na které návštěvníci uvidí i obří včelu a pokochají se také reálnými exponáty.

Unikátní expozice v Brně představí více než dvacet extrémně zvětšených modelů různých druhů hmyzu. K vidění bude třeba i obří včela nebo mravenec. Přes audiobox si návštěvníci poslechnou i broučí zvuky, a ponoří se tak do světa hmyzáků hned několika smysly.

Sochy umělec vytvářel více než deset let. „Každý chlup jsem musel zvlášť nabarvit, ohnout, předvrtat a nalepit,“ popsal proces výroby výtvarník Michal Olišák. Modely dosahují velikosti až pěti metrů a každý váží zhruba tunu.

Spolu s obry budou k vidění i velkoformátové fotky dvacítky bezobratlých živočichů žijících na nedaleké Pálavě. Ze sbírek Moravského zemského muzea si pořadatelé vypůjčili také vitríny s reálnými exponáty. Výstava započne 5. října na brněnském výstavišti v pavilonu H a potrvá až do konce ledna příštího roku.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Adamová

Štítky Brno, výstaviště, výstava, hmyz, brouk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

L. J.

Nechtěl bych se s Vámi přít, ale strýček GOOGL říká že je to Nosorožík atlas (Chalcosoma atlas) a né jak Vy píšete Nosorožík Filipinský

Úterý, 26. září 2023, 15:17Odpovědět

Na Moravské náměstí v Brně přistál obří brouk. Láká na výstavu hmyzích soch  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.