Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jižní Morava letos pohostí známé režiséry. U Strážnice točí film podle skutečné události

Jižní Morava letos žije ve znamení filmu. Do Brna a okolí se letos vydávají oceňovaní tvůrci, kteří v kraji natočí hned několik celovečerních snímků. Do Strážnice nyní zavítal režisér Ondřej Hudeček, jenž se se svým projektem vrací do doby koronavirové krize. V připravovaném díle inspirovaném realitou se objeví i herec Václav Neužil.

Letošní podzim se v Jihomoravském kraji objeví několik natáčecích štábů. Jedním z nich jsou filmaři, kteří momentálně pracují na snímku Poberta od brněnského režiséra Ondřeje Hudečka.

„Příběh je zasazený do doby pandemické krize, kdy se bývalý trestanec pouští do série inscenovaných krádeží, aby pomohl místním firmám odvrátit krach,“ uvedla mluvčí Turistického informační centra města Brna (TIC Brno) Hana Bánovská

V době pandemie covidu-19 se skutečně na tuzemských zpravodajských serverech objevila zpráva o podnikateli, jenž ze zoufalosti vyloupil svoji vlastní firmu, aby skrz pojistku zaplatil dluhy. „Událost tvůrce inspirovala k natočení filmu, který bude humorně poukazovat na typickou českou náturu a zároveň autenticky zobrazí prostředí, z něhož pochází režisér,“ dodala.

Umělec původem z Brna má na kontě studentské filmy a ocenění z řad mezinárodních festivalů. Úspěšně se Hudeček zapsal také dokumentem Pásky z Nagana, ve kterém se zaměřil na olympijský hokejový turnaj v roce 1998.

Mekka filmařů

Filmaři nyní natáčí v oblasti okolo Strážnice na Hodonínsku. Finanční podporu a organizační pomoc dostali od Jihomoravského filmové fondu a kanceláře Brno Film Office. „Do kraje jsme už přijeli s natáčením úspěšné minisérie Podezření a celovečerního snímku Oběť. Nyní se vracíme potřetí, a to na více než dvacet natáčecích dní,“ prozradil producent filmu Tomáš Hrubý.

Štábů se ale na jižní Moravu na podzim podívá víc. V centru Brna vzniknou scény animovaného rodinného snímku o malém dinosaurovi Diplodocus, jenž podle polského komiksu napsal a nyní režíruje polský tvůrce Wojtek Wawszczyk.

Vrátí se také filmaři snímku Sbormistr v režii Ondřeje Provazníka a v listopadu přijede filmovat rodinné drama Nevděčné bytosti oceňovaný režisér snímků Atlas ptáků a Všechno bude Olmu Omerzu. Oba jsou festivalově úspěšní tvůrci, jejichž snímky mají potenciál bodovat na mezinárodní úrovni.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto nutproduction

Štítky Brno, TIC, film, natáčení, filmy, Jihomoravský kraj, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Morava letos pohostí známé režiséry. U Strážnice točí film podle skutečné události  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.