Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na festival řemesel nebo večerní plavbu po Baťově kanále

Prázdniny se pomalu přehouply do té méně oblíbené poloviny, léto ale ještě nekončí. Kam se podívat první srpnový víkend a kde si užít teplé letní dny? Brněnská drbna pro vás přináší pár tipů, jak využít svůj volný čas. Zajeďte třeba do Lednice na Burger Street Festival nebo do Vnorov na netradiční závody s bečkami a trakaři.

Srpnové červánky

Program, který nadchne dospělé i děti se chystá ve Strážnici. V srpnový podvečer při západu slunce předvede pohádku dětské divadlo Komedianti na káře. Lidé si zatrsají na country kapelu Mecháči, Jazzbook nebo M&Men’s. A jako třešinka na dortu se návštěvníci projedou na osvětlených lodičkách po Baťově kanále.

          FOTO: KD Strážničan ve Strážnici/Facebook
Pátek 4. srpna  Další informace

Vnorovská desítka

Nevšední podívanou nabídne divákům tradiční závod ve Vnorovech na Hodonínsku. Závodníci běhají nejen klasické závody, ale předhání se s těžkými bečkami nebo se ženami na trakařích. Desetikilometrový závod pro všechny věkové kategorie láká závodníky už po pětatřicáté. Hlavního závodu se účastní většinou až na dvě stovky závodníků.

FOTO: Vnorovská desítka/Facebook
Sobota 5. srpna Další informace

Železo v Železném

Festival řemesel je jako dělaný pro zvědavé kutily, kteří se chtějí naučit tradiční ruční profese. V obci Železné na Brněnsku návštěvníkům předvedou svoji práci kováři, řezbáři, skláři i další umělci. Zároveň si každý bude moci na vlastní kůži takovou práci vyzkoušet. Pro děti bude připravena také stezka plná úkolů, která je zavede do pravěké doby.

          FOTO: Obec Železné/Facebook
Sobota 5. srpna Další informace

Burger Street Festival

V Lednici na Hodonínsku provoní ulice gastronomický festival věnovaný nejlepším burgerům z celé České republiky. V místním amfiteátru a Lázeňské kolonádě ochutnají návštěvníci různé druhy burgrů, se kterými se vytasily vyhlášené burgrárny. K ochutnání tady budou mít své pokrmy i další stánky se svými kulinářskými specialitami a míchanými nápoji. Děti si užijí zábavu i na skákacím hradě.

FOTO: Burger Street Festival/Facebook
Pátek 4. srpna – neděle 6. srpna Další informace

CZ Baksetball cup

Třídenní basketbalové klání láká návštěvníky do Startez Arény Vodova v Brně. Čeští basketbalisté se utkají s týmy z Argentýny a Belgie. Turnaj si sportovci střihnou těsně před odletem na předolympijskou kvalifikaci. Belgičtí a argentinští basketbalisté patří mezi špičkové evropské týmy, proto se můžou sportovní nadšenci těšit na opravdu napínavou podívanou. Těšit se mohou také na Víta Krejčího, který je jediný v NBA.

FOTO: Basket Brno/Facebook
Pátek 4. srpna - neděle 6. srpna Další informace

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KD Strážničan ve Strážnici/Facebook, Vnorovská desítka/Facebook, Obec Železné/Facebook, Burger Street Festival/Facebook, Basket Brno/Facebook

Štítky festival, gastro, tradiční řemesla, hudba, běžecké závody, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na festival řemesel nebo večerní plavbu po Baťově kanále  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.