Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do vědeckého parku nebo na mistrovství v sabráži

Půlka prázdnin pomalu klepe na dveře a s ní i poslední červencový víkend, který s sebou opět přináší spoustu skvělých akcí. Brněnská Drbna připravila několik tipů, kde strávit volný čas. Navštivte třeba netradiční relly, kde nezáleží na rychlosti, nebo mistrovství v sekání sektů šavlí ve Valticích.

Moře zábavy s VIDA!

Děti si v létě od školy rády oddechnou, zábavní vědecký park VIDA! v Brně pro ně proto připravil letní program, kde se něco dozví a zároveň si užijí zábavu. Poznají vodní ekosystémy, zajímavosti o moři nebo o chování lidských smyslů pod vodou. Uvidí také kapitána Nemá a jeho ponorku nebo na 180 interaktivních exponátů. Pro kutily je připravená dílnička, kde si děti vytvoří výrobky s podmořskou tematikou.


FOTO: VIDA!, oficiální webové stánky
1. července–3. září Další informace

Agrotec Eco Rally

Milovníky adrenalinu láká do Hustopečí na Břeclavsku druhý ročník Agrotec Eco Rally. Soutěžit může kdokoliv s řidičákem, nejen zkušení závodníci. Cílem totiž není projet trasu co nejrychleji, ale nejekonomičtěji a opatrně. Zájemci se utkají na trati za normálního provozu bez uzavírek, kde budou organizátoři kontrolovat, aby nepřekročili jimi stanovenou rychlost. Vyhrává posádka auta s nejmenší spotřebou. Diváky tak čeká zajímavá podívaná.

 
pátek 28.–sobota 29. července Další informace

Letní folklorní večery

Centrum Brna ožije folklorem. Diváci uvidí přehlídku tanců, zpěvu i krojů na šestadvacátém ročníku F SCÉNY. Na divácky oblíbeném Biskupském dvoře se představí folklorní soubory Líšňáci-Brno, Demižón nebo Slovácký krúžek, pěvecké sbory i dětské folklorní soubory se svými pásmy. Výtěžkem z představení podpoří organizátoři dětský hospic Dům pro Julii.

   
FOTO: FOS Jánošík Brno/ Facebook
čtvrtek 27. července–sobota 29. července Další informace

Mistrovství v sekání sektů

Na otevírání sektů šavlí se přijdou podívat diváci na mistrovství do Valtic na Břeclavsku. Zažijí mezinárodní soutěž someliérů v servisu, ochutnají šumivá vína jak z Česka tak i ze zahraničí a uvidí takzvanou sabráž neboli sekání sektů šavlí si dokonce sami vyzkouší. Podívají se také do starého Křížového sklepa, postaveného v roce 1640. O zábavu se postará cimbálová muzika.


FOTO: Národní vinařské centrum & Salon vín ČR/Facebook
sobota 29. července Další informace

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Koláž redakce/Národní vinařské centrum & Salon vín ČR, VIDA!, Agrotec rally Hustopeče, FOS Jánošík Brno

Štítky festival, mistrovství, zábava, akce, kultura, vinařství, folklor, věda, rally, víkend, tipy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do vědeckého parku nebo na mistrovství v sabráži  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.