Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu v okolí Brna? Do Alfa pasáže, na závody v neckách i italský food festival

Nevíte co s časem o horkém letním víkendu? Brněnská Drbna přináší pár tipů, jak si zpříjemnit volné červencové dny. Vyrazit můžete třeba do Mikulova na výstavu nebo ochutnat speciality brněnských podniků v Alfa pasáži.

Food Court v Alfa pasáži

Fanoušky brněnské gastroscény láká v pátek Alfa pasáž ochutnávku jídel z místních podniků a mezinárodní kuchyně. Vyzkouší třeba rakouské pokrmy z restaurace Kšeft, různé variace falafelů, které představí Falafelo, chybět nebude ani sladké či pečivo. Na výběr budou mít také z rozličných druhů nápojů, a to jak alko, tak i nealko. O zábavu a správnou letní atmosféru se postará DJ Sayko.

 
FOTO: Kšeft Schnitzel & Bier/ Facebook
pátek 21.7. Další informace

Bobří neckyáda

V parném počasí se ve Staré Břeclavi lidé vydají na vodu. Odstartují tak osmý ročník závodu netradičních plavidel takzvané Bobří neckyády. Organizátoři akce kreativitě meze nekladou, takže návštěvníci uvidí nejrůznější výtvory a plavidla vlastní výroby, se kterými se soutěžící utkají o vítězství na řece Dyji. Vyzkouší si také lidský fotbálek, ochutnají nejrůznější speciality, pro děti bude na místě Divadélko Radost, klauni nebo skákací hrad.


FOTO: Břeclavský Boj - Construct Man/Facebook
sobota 22.7. Další informace

Cesty české vědy

Vernisáž výstavy Cesty české vědy připravuje Regionální muzeum v Mikulově v tamním zámku. Milovníci historie se mohou těšit na vědecké příběhy z tuzemského prostředí, se kterými se seznámí na dvanácti zastaveních věnovaných botanice, geografii, astronomii či genetice. Výstava dává prostor pro načerpání nových vědomostí a jejich zasazení do souvislosti v prostoru i čase. To vše v krásných prostorách mikulovského zámku.


FOTO: Regionální muzeum v Mikulově/Facebook
sobota 22.7. - 26.11. Další informace

Itálie na vlastní kůži

Italské těstoviny, víno i hudba zve milovníky italských pochoutek do Zastávky u Brna na ZasFest, jenž se letos koná už po páté. K ochutnání bude italské menu Restaurace Stadion, káva i letní drinky. Návštěvníci uvidí také Pizza show, poslechnou si kapelu Kulomet a vychutnají si italské delikatesy na tematicky laděné „pláži.“ Festival každý rok představuje jinou kulturu, například v loňském roce to byla mexická.


FOTO: Regionální infocentrum Zastávka/Facebook
 sobota 22.7. Další informace

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kšeft Schnitzel & Bier, Břeclavský Boj - Construct Man, Regionální muzeum v Mikulově, Regionální infocentrum Zastávka

Štítky festivaly, jídlo, hudba, výstava, sport, závod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu v okolí Brna? Do Alfa pasáže, na závody v neckách i italský food festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.